OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

13 vinkkiä miten saat liput jonottamatta Euroopan suosittuihin urheiluotteluihin, harrasteisiin ja kiertokäynneille sekä samalla säästät rahaa!

On hieno tunne kun loma sujuu suunnitelmien mukaan ja että pääsee nauttimaan kaikista odottamistaan nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Viimeinen asia mitä lomaltaan kaipaa että elämykset jää kokematta kun niihin ei enää saa lippuja.

Yksi tapa varmistaa loman onnistuminen on ostaa liput etukäteen netistä hyvämaineiselta lipunmyyjältä. Mutta siinäkin on niksinsä ja mahdollisuus rahan säästöön. Lue vinkit siitä miten saat lomasta ja matkabudjetista kaiken irti.

Vinkki #1: Säästä rahaa dynaamisen hinnoittelun avulla

Ymmärtämällä miten lippujen hinnat vaihtelee netissä, fiksu matkailija voi säästää paljon rahaa. Lippujen hinnat nousevat yleensä tapahtuman lähestyessä, joten ennakkoon ostamalla voit samalla matkabudjetilla päästä kokemaan paljon enemmän.

Tähän syynä on se, että lippujen myyminen verkossa perustuu dynaamiseen hinnoitteluun. Tämä tarkoittaa, että liput voi saada ennakkoon halvemmalla kuin jos ostaisit ne paikan päältä, sillä hinnat muuttuvat sen mukaan, kuinka suosittu tapahtuma tai aktiviteetti on. Eli hinnat nousevat tapahtuman lähestyessä.

Dynaamisen hinnoittelun avulla voit säästää paljon rahaa, joten kannattaa ehdottomasti tutustua verkossa toimiviin lipunmyyjiin (esim. hellotickets.fi) ennen matkaa. Säästetyt rahat voit hyödyntää itse matkakohteessa syömiseen ja tai vaikka muistoesineiden hankkimiseen.

Vinkki #2: Liput valmiina – vapaudu stressistä ja koe mielenrauhaa

Jos jokin asia voi pilata loman, niin se on stressi. Varmistamalla liput ja sisäänpääsyn ennen matkaa voit välttää viime hetken stressin ja pettymykset paikan päällä – olipa kyse sitten urheiluottelusta, tapahtumasta tai nähtävyydestä.

Useimmat meistä kokevat mielenrauhaa kun tietävät, että liput on taskussa ja maksettu. Tällöin matkakassaankaan ei tarvitse erikseen varata lippubudjettia. Voit rentoutua tietäen, että kaikesta on huolehdittu – myös matka-, majoitus- ja lippujärjestelyistä!

Vinkki #3: Hanki liput etukäteen ennen kuin ne on loppuunmyyty

Yksi tärkeimmistä syistä ostaa liput etukäteen on se, että suosituimmat tapahtumat ja aktiviteetit myydään usein loppuun. Tämä pätee varsinkin suurien kaupunkien urheilutapahtumiin, musiikkifestivaaleihin ja teatteriesityksiin. Jos lippuja alkaa miettiä vasta viime hetkellä, voi olla että ne ovat jo loppuneet.

Jos aiot hankkia lipun suosittuun tapahtumaan, niin varaa lippu ajoissa. Varmistu sisäänpääsy odotettuun tapahtumaan luo reissulle hyvät puitteet. Usein suositut tapahtumat myydään nopeasti loppuun jopa netissä. Joten seuraa suosikkitapahtumasi ilmoittelua ja varaa liput netistä siihen heti lipunmyynnin alettua.

Vinkki #4: Saat paremmat paikat ja näkymät esitykseen tai otteluun

Lippuja etukäteen hankittaessa sinulla on mahdollisuus valita haluamasi paikat. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että joutuisit istumaan salin takaosassa tai muuten huonoilla paikoilla, voit saada eturivin näkymän esitykseen tai urheilutapahtumaan.

Urheilun osalta tämä on erityisen tärkeää, sillä moni haluaa nähdä kaiken mitä kentällä tai kaukalossa tapahtuu  ja eläytyä tilanteeseen. Lippuja ostaessa näet katsomon pohjapiirustuksen ja voit valita paikkasi. Kartasta on helppo tutkia mistä katsomo-osasta lippuja on saatavilla ja millainen näkymä sieltä on kentälle. Samasta näkymästä näkee myös selkeästi kyseisen paikkalipun hinnan.

Myös konsertteihin ja esityksiin kannattaa hankkia paikkaliput. Näet esiintyjät paremmin ja jokaisen mahtavan show’n yksityiskohdan. Eli kertauksena, kun varaat lippuja verkossa, niin voit valita parhaat paikat!

Vinkki #5: Vältä tuntikausien lippujonot lomallasi

Vaikka haluamaasi tapahtumaan tai nähtävyyteen saa lippuja vielä paikan päältä, niin voit silti joutua jonottamaan tuntikausia. Jos haluat välttää jonottamista niin liput on kätevä hankkia etukäteen netistä. Tämä pätee erityisesti suosittuihin nähtävyyksiin, kuten museoihin, gallerioihin ja muistomerkkeihin. Etukäteen ostetulla tai varatulla lipulla voit usein jättää jonot kokonaan väliin tai ainakin minimoida jonottamiseen kuluvan ajan.

Monissa paikoissa on nykyään erillinen sisäänkäynti niille, jotka ovat varanneet liput etukäteen.Tämä tarkoittaa sitä, että voit kävellä suoraan sisään ilman, että sinun tarvitsee jonottaa muiden kanssa.

Vinkki #6: Enemmän lippuvaihtoehtoja

Verkkokaupasta ostettaessa voit usein valita erilaisia lipputyyppejä. Tämä johtuu siitä, että monet nähtävyydet ja tapahtumat julkaisevat erityyppisiä lippuja eri päiville ja kellonajoille. Jotkut tapahtumat tarjoavat vähemmän kysyttyjä aikoja edullisemmin.

Monilla museoilla on esimerkiksi tavallisia lippuja, joilla pääsee päänäyttelyyn, mutta sen lisäksi ne julkaisevat erikoislippuja vieraileviin näyttelyihin vain rajoitetun ajan.

Nykyään suosittuja ovat myös erilaiset pakettiliput, joihin on liitetty varsinaisen lipun lisäksi oheistoimintaa kuten opastettu kierros, matkamuistokartta tai museoissa ääniopastus. Sen lisäksi palvelupakettiin voi kuulua ruokailua tai muita virvokkeita.

Vinkki #7: Vältä huijaukset ostamalla liput hyvämaineiselta lipunvälittäjältä

Valitettavasti on aina olemassa ihmisiä, jotka haluavat käyttää matkakohteissa pahaa-aavistamattomia matkailijoita hyväkseen. Jos huomaat että haluamaasi kohteeseen ei enää olekkaan saatavilla lippuja, niin voi tulla houkutus ostaa lippu “mustan pörssin” kauppiaalta ja samalla tulla huijatuksi. Vältä tätä viimeiseen asti ja osta lippu aina hyvämaineiselta matkatoimistolta tai lipunvälittäjältä. Näin vältät huiputukset ja epäilyttävät tarjoukset ja varmistat että matkasi sujuu kitkatta.

Vinkki #8: Saat heti tarkat tiedot tapahtumasta sähköpostiisi

Yksi hienoimmista lipun varaamisen ominaisuuksista on se, että saat tilauksen jälkeen sähköpostiviestin, jossa on kaikki varauksen yksityiskohdat  – eli sinun ei tarvitse enää etsiä tietoa verkkosivuilta tai painetuista esitteistä! Säilytä vaan sähköpostiviesti kätevästi älypuhelimessa tai tabletissa, ja sinulla on kaikki tapahtuman tiedot aina tarvittaessa käsillä. Viestistä näet aina tapahtumapaikan nimen ja osoitteen, tapahtuman päivämäärän ja kellonajan sekä oman paikkanumerosi. Näin säästät aikaa ja vaivaa, kun suunnittelet lomasi matkasuunnitelmaa päivä kerrallaan.

Toisena bonuksena sähköisessä lipussa on, että jos haluat muuttaa varauksen yksityiskohtia, kuten päivämäärää tai kellonaikaa, voit tehdä sen helposti verkossa ilman, että sinun tarvitsee ottaa uudelleen yhteyttä lipputoimistoon.

Vinkki #9: Lippuja voi ostaa myös lahjaksi läheiselle

Liput ovat loistavia lahjoja läheisille – kukapa ei haluaisi antaa rakkaalle lahjaa, joka antaa hänelle mahdollisuuden kokea matkallaan jotain ikimuistettavaa? Liput sopivat mainiosti lahjaksi ystäville ja perheenjäsenille, jotka vierailevat kohteessa ehkä ensimmäistä kertaa.

Jos tunnet jonkun, joka on lähdössä lomalle ja haluaa nähdä tietyn tapahtuman tai nähtävyyden, lippujen ostaminen etukäteen on loistava tapa antaa hänelle “ennen matkaa matkamuisto” hänen tulevalta matkaltaan.

Lippujen ostaminen lahjaksi verkosta on tehty helpoksi lippuvälittäjien toimesta, sillä useimmissa järjestelmissä on mahdollisuus ostaa lippu lahjaksi. Sinun tarvitsee vain valita luotettava lipunvälittäjä, ostaa lippu ja lähettää se suoraan ohjelmasta lahjansaajan sähköpostiin. Sitten hän saa sähköpostin, jonka liitteenä on juuri hankittu lippu.

Vinkki #10: Säästä lomailuaikaa itse lomailuun

Loma-aika on arvokasta. Me kaikki säästämme vuosilomamme, jotta voimme pitää tauon työstä ja nauttia hyvin ansaitusta levosta ja rentoutumisesta. Aivan liian usein huomaamme matkan aikana tuhlaavamme arvokasta loma-aikaa pääsylippujen metsästämiseen, jonoissa tai selailemalla tuntikausia esitteitä paikallisista nähtävyyksistä ja tapahtumista.

Varsinaista lomailuaikaa voi säästää varaamalla lippuja valmiiksi verkosta. Varsinkin paljon nähtävyyksissä ja aktiviteeteissa viihtyvien tulee ennakoida ajan käyttöä ja ostaa lippunsa verkossa etukäteen.

Vinkki #11: Netistä löydät paikallisia tapahtumia, joita paikan päältä on vaikea edes löytää

Uppoudu vierailemasi maan kulttuuriin osallistumalla paikallisiin tapahtumiin ja aktiviteetteihin, sillä niissä saat ainutlaatuisen käsityksen maan historiasta ja perinteistä. Näistä tapahtumista voi olla vaikea löytää tietoa paikan päältä, koska niitä ei mainosteta tarpeeksi. Tutustumalla eri lippuvälittäjien palveluihin, voit löytää näitä harvinaisempiakin helmiä ja aktiviteetteja oman kotisi rauhassa.

Vinkki #12: Mahdollisuus löytää lippuja alennetulla erityishinnalla

On ilahduttavaa päästä käsiksi todella edullisiin lippuihin. Jotkut lipunvälittäjät tarjoavat mahdollisuuden ostaa lippuja alennettuun hintaan, jos rekisteröidyt heidän postituslistalleen. Tämä on loistava tapa saada sähköpostiin promotarjouksia.

Sähköpostilistalaisena saat myös ensimmäisenä tietää uusista tapahtumista, joita matkakohteessasi järjestetään. Sähköpostien vastaanottojana olet myös perillä koko ajan dynaamisesta hinnoittelusta ja opit pelin hengen. Jotkin lippuyritykset tarjoavat kampanjatarjouksia, joissa on rajattu määrä lippuja tarjolla alennettuun hintaan. Kun toimit nopeasti, voit tehdä isoja säästöjä.

Vinkki #13: Osta lippuja tapahtumiin jotka myydään nopeasti loppuun

Jos suunnittelet osallistuvasi tapahtumaan, joka todennäköisesti myydään loppuun, lippujen ostaminen netistä etukäteen on ainoa tapa taata paikkasi. Liput loppuvat nopeasti esimerkiksi suosituista urheilutapahtumista, konserteista ja näytöksistä.

Vinkki #14: Verkossa on helppo vertailla lippujen hintoja

Lippujen hinnat vaihtelevat sen mukaan mistä ja milloin niitä ostaa. Sen takia lippujen hintojen vertailu on tärkeä osa matkan suunnittelua. Lippuja vertaillessa on hyvä huomata, että jos omaa loman ajankohtaa voi säätää sen perusteella, milloin saa kohtuuhintaisia lippuja, niin siitä voi säästää pitkän pennin lippujen hinnoista. Lipuista voi saada myös paljousalennusta, joten tutustu rauhassa eri lippupisteiden tarjontaan ja lipputyyppeihin. Huolella tehty valinta tuottaa säästöjä ja hyvin onnistuneen elämyksen.

Yhteenveto

Ostamalla liput etukäteen lomasi tärkeimpiin kohteisiin varmistat sujuvan ja vaivattoman lomakokemuksen. Voit vertailla ja hyödyntää alennettuja hintoja esimerkiksi hellotickets.fi sivustolla, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että missaat haluamasi tapahtumat tai nähtävyydet. Saat myös mielenrauhan, liput on jo etukäteen taskussasi, joten voit rentoutua ja nauttia lomastasi.