OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Google Drive, Gmail ja Kuvat: säästä rahaa putsaamalla turhat tiedostot

Kuten moni käyttäjä tietää, Google tarjoaa 15 Gt ilmaista tallennustilaa. Tämä tila jakautuu eri palveluiden, kuten Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien kesken, joten aktiivisella käyttäjällä tila voi täyttyä nopeasti. Googlelta on mahdollista ostaa maksullista lisätilaa, mutta usein tilaa syntyy helposti, kun tileiltä poistaa turhaa sisältöä. Tilaa vapauttamalla voi siis säästää selvää rahaa.

Poista suurimmat tiedostot ensin

Jos sisältöä on kertynyt paljon, voi sen sattumanvarainen perkaaminen tuntua raskaalta. Sen sijaan, että alkaisit käydä läpi kaikkia sähköposteja, voit poistaa muutaman suuremman kohteen. Kun lajittelet sisällöt Gmailissa sekä Drivessa tiedostokoon mukaan, voit poistaa tiedostoja suurimmasta päästä.

Kun olet kirjautunut Google Drive -tilillesi, valitse näytön vasemman reunan valikosta Tallennustila, jossa voit siirtää haluamasi tiedostot roskakoriin. Muista lopuksi tyhjentää roskakori.

Tyhjennä mainoskansiot Gmailissa

Roskakoriin sekä mainos- ja roskapostikansiohin kertyy ajan kanssa tilaa vieviä tiedostoja. Siksi ne kannattaa siivota säännöllisesti. Esimerkiksi Gmailin Sosiaaliset verkostot-, Ilmoitukset- ja Tarjoukset- kansioita voi yleensä tyhjentää melko kivuttomasti ilman. Muista jälleen lopuksi tyhjentää roskakori.

Siivoa Google Kuvat

Valokuvat ja videot vaativat paljon tekstitiedostoja enemmän tilaa, joten Google Kuvat kannattaa pitää suhteellisen siistissä kunnossa. Varsinkin, jos 15 Gt:n raja alkaa olla lähellä, on syytä perata vanhat valokuvatiedostot.

Google Kuvissa tiedostoja ei voi järjestää suurimmasta pienimpään samalla tavoin kuuin Google Drivessa ja Gmailissa, joten tiedostot täytyy valitettavasti käydä läpi manuaalisesti.

Lataa tiedostot tai osta Google One

Jos kaikki mahdolliset siivoustoimet on tehty, mutta tallennustila on edelleen viittä vaille täysi, on sinulla kaksi vaihtoehtoa; voit joko tallentaa tiedostot tietokoneellesi, tai ostaa Googlelta lisätilaa.

Lähde: Wepardi