OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn Suomenmestaruus Jesse Mustoselle – teki suomalaista ratalajihistoriaa

Speedwayn SM-finaali ajettiin tänään Tampereella Kaanaan speedwayradalla. 13 kuljettajaa lähti tavoittelemaan mestaruutta. Jesse Mustonen lukeutui kilpailun suurimpiin suosikeihin yhdessä Timi Salosen ja Antti Vuolaksen kanssa.

Mustosen alkuerät sujuivat täydellisesti ja niistä neljän erävoiton siivittämänä maksimit 12 pistettä ja suora paikka finaalierään. Salonen ja Vuolas antoivat odotetusti kovan vastuksen, mutta varkautelaisen kantti kesti.

Alkuerien jälkeen Mustonen ja 11 pistettä ajanut Vuolas selvisivät suoraan finaalierään. Salonen, Niclas Säyriö, Niilo Vuolas ja Max Koivula lähtivät jahtaamaan kahta jäljellä olevaa finaalipaikkaa semifinaaliin.

Finaalissa sisäradalta startannut Mustonen otti jälleen huippustartin ja otti johtopaikan. Salonen antoi armotonta painetta, mutta Mustonen kesti kärjessä ja tavoitti ruutulipun speedwayn suomenmestarina 2022. Saloselle hopeaa, Vuolakselle pronssia ja Jessen tuttu aisapari joukkuekisoista Säyriö tuli neljänneksi.

– Tämän päivän finaali oli tasaisin vuosikausiin. Timi Salonen ja Antti Vuolas ovat tällä kaudella ajaneet kovia tuloksia Puolan sarjoissa, joten tiesin että kaverit menee kovaa. Mutta tiesin, että kyllä minäkin pystyn kovaa ajamaan. Finaalissa Timi antoi kovan paineen, mutta pidin oman linjan ja pysyin kärjessä loppuun asti. Kilpailu sujui tosi hyvin. Startit lähti tänään mahtavasti. Kun kärkeen pääsin niin annoin moottorin laulaa neljä kierrosta. Ei voi kun olla tyytyväinen, kommentoi Mustonen.

Samalla Mustonen teki suomalaista ratalajihistoriaa, sillä kukaan kuljettaja ei ole koskaan aiemmin saman kauden aikana onnistunut voittamaan kaikkia suomenmestaruuksia. Elokuussa kotiradallaan Varkaudessa Mustonen voitti joukkue- ja pariajon SM-kullat ja kaksi viikkoa sitten Forssassa Mustonen voitti maaradan suomenmestaruuden. Näissä neljässä SM-finaalissa Jesse menetti 20 ajamassaan erässä vain yhden pisteen. Suomenmestaruuksien lisäksi varkautelainen juhli viikko sitten Allsvenskanin mestaruutta.

– Tunne on aivan mahtava. Neljä suomen mestaruutta samalla kaudella, siihen ei kukaan toinen ole pystynyt, hehkuttaa Mustonen.

Tulokset speedwayn SM-finaali 2022:

 1. Jesse Mustonen VRT 12+3 (3,3,3,3+3)
 2. Timi Salonen HyMK 10+3+2
 3. Antti Vuolas HjMK 11+1
 4. Niclas Säyriö 7+2+0
 5. Niilo Vuolas HjMK 9+1
 6. Max Koivula KaMoKe 6+0
 7. Adam Seermaa Viro 6
 8. Joni Laukkanen SeMK 5
 9. Cesary Owizyc PirMM 3
 10. Juho Kivistö PirMM 3
 11. Mattias Blom HMK 3
 12. Seppo Pitkämäki SeMK 2
 13. Nella Änkiläinen VRT 1

Lähde: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team