OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Näin poltat kaloreita liikkumatta

Ensinnäkin, liikuntaa ei kannata vältellä, eikä myöskään kaloreita. Tarvitsemme molempia pitääksemme kehomme terveenä ja hyvinvoivana. Ongelmia syntyy vasta, kun niiden välinen tasapaino järkkyy. Kun vietämme työpäivän koneen ääressä ja istahdamme kotiin päästyämme sohvalle Netflixin eteen, tulee päivässä helposti nautittua enemmän kaloreita kuin kulutamme. Ja vaikka olemme varsin tietoisia liikunnan tärkeydestä, ajatus hikisestä HIIT-treenistä superkiireisen päivän päätteeksi ei aina houkuta.

Mikään ei toki korvaa liikuntaa, mutta onneksi on olemassa joitakin helppoja tapoja lisätä päivittäistä kaloreiden kulutusta ilman liikuntaa. Poosh listasi viisi suosikkiaan.

Lisää ei-harjoittelun termogeneesiä

Joskus yksinkertaisimmat konstit ovat myös tehokkaimpia. Ei-harjoittelun termogeneesi (NEAT) viittaa energiaan, jonka kulutamme tekemällä jotain muuta kuin liikuntaa (tai nukkumista). Se voi tarkoittaa esimerkiksi asennon ylläpitämiseen tai jalan rummuttamiseen kuluvaa energiaa. Vaikka tällaiset toiminnot eivät yksinään kuluta merkittävästi kaloreita, niitä mahtuu päivään useita, ja pienistä puroista syntyy suuri joki.

– Kun liikumme enemmän, poltamme enemmän kaloreita. Piste, toteaa henkilökohtainen valmentaja Amanda Lee sivustolla.

Toisin sanoen, mitä enemmän päivään mahtuu yleistä aktiivisuutta, sitä enemmän kaloreita palaa. Sen sijaan, että lukisit sähköpostit työpöydän ääressä istuen, nouse seisomaan. Samoin puhelimessa puhuessa voi seistä tai kävellä ympäri huonetta.

Syö tulista ruokaa

Tiedetään, että mausteinen ruoka auttaa polttamaan kaloreita.

– Lisää ruokaan cayennepippuria. Se samaan aikaan kiihdyttää aineenvaihduntaa ja hillitsee ruokahalua, Lee vinkkaa sivustolla.

Cayennepippuri sisältää kapsaisiinia, joka voi vähentää ruokahalua ja näin saada meidät nauttimaan vähemmän kaloreita ruokavaliossamme. Mausteinen ruoka myös kohottaa kehon lämpötilaa, jolloin keho polttaa enemmän kaloreita.

Nauti kofeiinia

Tutkimusten mukaan kofeiini voi tehostaa lepoaineenvaihduntaa. Suomalaiset ovat tunnetusti kovia kahvinjuojia, mutta myös tee ja kaakao sisältävät kofeiinia.

Katso kauhuelokuva

Hyviä uutisia kauhuleffojen fanit! Myös pelottavat elokuvat saattavat huijata kehon polttamaan kaloreita.

– Pelko kohottaa sykettä ja stimuloi adrenaliinin tuotantoa, mikä polttaa kaloreita huomaamatta, Lee selittää.

Harrasta (soolo)seksiä

Seksi polttaa kaloreita, mutta jos et halua tehdä orgasmista atleettista suoritusta, ei hätää. Orgasmi voi polttaa eri arvioiden mukaan 60-100 kaloria riippumatta siitä, saavutettiinko se yksin vai yhdessä. Tartu siis vibraattorin ja laita kalorit palamaan varsin miellyttävällä tavalla.

Lähde: Poosh