OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Honza Fronek/Rally-Mania.cz

Heikkilä mittaamaan asfalttivauhtiaan Espanjan MM-ralliin: “Sijoituspaineita ei tässä kohtaa oteta”

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Espanjassa ajettavassa rallin MM-sarjan kauden viimeistä edeltävässä osakilpailussa. Tuore Suomen mestari tähtää nousujohteiseen viikonloppuun Katalonian vauhdikkailla vuoristoteillä.

Heikkilä, 30, sekä kartanlukija Samu Vaaleri, 24, kilpailevat tulevana viikonloppuna rallin MM-sarjan viimeistä edeltävässä osakilpailussa Espanjassa. Katalonian vauhdikkailla vuoristoteillä ajettava perinteinen asvalttiralli on Heikkilän uran toinen MM-ralli Espanjassa. Heikkilä ja Vaaleri kilpailevat numerolla 40. Viime vuoden asvalttidebyytti on auttanut Heikkilää valmistautumisessa.

– Testien perusteella vauhdillista kehitystä viime vuoteen verrattuna on tapahtunut jonkin verran. Heti huomasi, että ajamisen aloittaminen oli helpompaa, ja auto oli säädöiltä heti alueella viime vuoden jäljiltä. Ajo tuntui jonkin verran reippaammalta kuin viime vuonna, mutta toki testierikoiskoe ei kerro koko totuutta, Heikkilä kommentoi.

Viime vuonna Heikkilä joutui keskeyttämään kolmantena ajopäivänä. Tämän vuoden rallista nurmijärveläiskuljettajalla on tavoitteena ehjä ajo ja vauhdin kehittäminen kestopäällysteellä.

– Viime vuonna ralli jäi kesken, ja jatkettiin superrallilla päätöspäivänä, joten maaliin olisi kiva päästä. Koitetaan nostaa vauhtia aikaisempiin asvalttiralleihin verrattuna ja parantaa ajamista nousujohteisesti viikonlopun aikana. Mitään sijoitustavoitteita ei tässä kohtaa oteta, ajetaan niin kovaa kuin osataan.

WRC RallyRACC Catalunya ajetaan 21.-23.10. Espanjan Kataloniassa. Kilpailu sisältää 19 erikoiskoetta ja 293,77 erikoiskoekilometriä.

Lähde: Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus