OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Heikkilä haasteiden jälkeen neljästoista WRC2:ssa Espanjassa – “Saatiin ajatuksia sen suhteen, mitä kehittää”

Mikko Heikkilä on sijoittunut rallin MM-sarjan kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, Espanjan RallyRACC Catalunyassa WRC2-luokan neljänneksitoista. Kilpailu oli hallitsevalle Suomen mestarille haastava, mutta selkeät kehitysaskeleet tuleviin kilpailuihin ovat olemassa.

Heikkilä, 30, sekä kartanlukija Samu Vaaleri, 24, ovat sijoittuneet rallin MM-sarjan kauden viimeistä edeltävässä osakilpailussa, RallyRACC Catalunyassa WRC2-luokan neljänneksitoista. Heikkilän ura toinen Espanjan MM-osakilpailu toi paljon kallisarvoista kokemusta asvaltista tuoreelle Suomen mestarille.

Avauspäivä oli TGS Worldwide-tiimin Skoda-kuljettajalle haastava. Rengasrikko erikoiskokeella 3 ja pyörähdys erikoiskokeella 7 jättivät Heikkilän WRC2-luokan viidenneksitoista lauantaihin lähdettäessä.

– Ei oikein keretty muiden vauhtiin ja päivä on ollut meille haastava. Fiilis on aika maassa, mutta yritetään parhaamme huomenna, Heikkilä kommentoi.

Kilpailun toisena päivänä lauantaina Heikkilä nousi tasaisella ajolla neljänneksitoista. Päivä oli kuitenkin nurmijärveläiskuljettajalle haastava. Päivän seitsemästä erikoiskokeesta kaksi jouduttiin muuttamaan siirtymäksi kanssakilpailijoiden ulosajojen takia.

– Viimeinen Saloun yleisöpyöritys oli tähän mennessä paras pätkä, laitettiin vehkeet isoon kulmaan ja oli hauskaa. Muutoin päivä on jatkunut samanlaisena kuin eilen. Omasta mielestä tulee hyvin, mutta kello ei tykkää vähääkään. Toisaalta pitää ottaa kokemuksen keräämisen kannalta, mutta sen verran meillä on kilpailuhenkeä, että aikojen toivoisi olevan edes siellä päin.

Rallin päätöspäivään Heikkilä lähti uudella latauksella. Päivän avaavan erikoiskokeen Heikkilä suoritti seitsemänneksi nopeimmalla ajalla, ja aamun toisella Heikkilä oli kahdestoista pienestä tilanteesta huolimatta.

– Ajat ovat parempia kuin eilen, ja ajaminen on helpompaa. Tehtiin huollossa autoon vähän muutoksia, ja se auttoi jonkin verran. Jälkimmäisellä oli oikein todella hyvät splitit spinniin saakka.

Rallin viimeiseen lenkkiin Heikkilä lähti WRC2-luokan neljäntenätoista. Aamusta toistamiseen ajetuilla erikoiskokeilla Heikkilä oli viimeistä edellisellä kahdestoista, ja kilpailun päättäneellä Power Stagella Skoda-kuljettaja oli kolmanneksitoista nopein.

– Säädettiin autoa huollossa hieman lisää ja saatiin sillä auto kääntymään paremmin. Tultiin turvallisesti läpi ilman isompia riskejä ja otettiin kilometrit talteen. Toivottavasti päästään uudestaan asvaltille jalostamaan tätä hommaa, aika paljon on vielä töitä asvalttiajon kanssa.

Heikkilän uran kolmas asvalttiralli oli haastava, mutta ennen kaikkea kokemusta kartuttanut kilpailu. Asvalttivauhdin kartuttaminen on Heikkilällä mielessä tulevaisuutta ajatellen.

– Voittoa ei lähdettykään tavoittelemaan, mutta en ole tyytyväinen vauhtiini viikonlopun aikana. Ei se näköjään mene ihan niin, että SM-sarjasta tullaan ja ruvetaan heti pärjäämään asvaltilla. Täältä saatiin kuitenkin joitain ajatuksia sen suhteen, mitä kehittää ja suunnitella tarkemmin seuraavia kilpailuita varten, hän toteaa.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus