OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Felix Trigueros

Tekniikkamurheet keskeyttivät Heikkilän Granada-rallin johtopaikalta – matka jatkui superrallisäännön turvin

Mikko Heikkilä on sijoittunut yhdeksänneksi ensin keskeytettyään tekniseen vikaan ja myöhemmin jatkettuaan kilpailua paikallisen superrallisäännön turvin Rallye Ciudad de Granadassa. Heikkilä johti kilpailua liki 40 sekunnilla ennen superrallisäännöstä johtunutta 10 minuutin aikasakkoa.

Heikkilä, 30, ja kartanlukija Samu Vaaleri, 24, ovat sijoittuneet yhdeksänneksi superrallisäännön turvin ensin keskeytettyään erikoiskokeella 6 tekniseen vikaan Espanjan sorarallisarjan osakilpailussa Rallye Ciudad de Granadassa. C.D. Plemar Sportin edellisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä kilpaillut Heikkilä johti kilpailua 37,8 sekunnilla viiden erikoiskokeen jälkeen.

– Samat oireet kuin meillä Kuopiossa, eli kaasu lopetti toimintansa. Onneksi murheet iskivät kaupunkierikoiskokeella eivätkä metsässä. Saatiin auto nopeasti huoltoon ja superrallisäännön turvin takaisin pätkille. Harmi, ettei päästy ajamaan voitosta, mutta tällaista se välillä on, Heikkilä kommentoi.

Heikkilä jatkoi kilpailua erikoiskokeelta 7 ja ajoi koko kilpailun yhtä 1,30-kilometristä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Superrallisäännöllä jatkaminen johti kymmenen minuutin aikasakkoon, jonka myötä Heikkilä sijoittui yleiskilpailussa yhdeksänneksi. Ajamistaan erikoiskokeista Heikkilä voitti kuusi.

– Loppupäivä keskeytyksen jälkeen meni hyvin, ajettiin vielä muutamat pohjat. Toiseksi viimeisellä EK:lla spinnattiin, mutta muutoin tultiin ongelmitta läpi ja alettiin saamaan jutun jujusta kiinni, ja vauhti reipastui sen myötä. Kovaa ei vielä ajettu, mutta sen verran vauhdikkaasti että ajosta pystyi nauttimaan. Saatiin hyvää kokemusta vähän rajummista teistä, joista ei oikein saada kokemusta Suomesta eikä monista muista Euroopan kilpailuistakaan, hän selittää.

Heikkilän kilpailuvuosi 2022 päättyi Granadan vuoristoteille, ja katseet on suunnattu jo kaudelle 2023. Kulunut vuosi toi Suomen mestaruuden lisäksi yleiskilpailun kolmannen sijan Liepajan ERC-osakilpailussa. Nurmijärveläiskuljettajan tulevan vuoden suunnitelmat ovat vielä avoimet.

– Valtavat kiitokset yhteistyökumppaneillemme, TGS:n tiimille sekä meitä kannustaneille vuodesta 2022. Vuosi oli loppujen lopuksi hyvä, vaikka siihen mahtui vaikeitakin ralleja. Ensi vuonna jatketaan, mutta mitään valmista kerrottavaa ei vielä ole, Heikkilä päättää.

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus