OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Voivatko pahikset voittaa? Netflixin dokkari kertoo jääkiekon pahojen poikien hurjan tarinan

James Galante pyöritti aikanaan Yhdysvaltojen itärannikon suurinta roska-alan yritystä. Miehellä, jolla oli sidoksia mafiaan, ei ollut pulaa rahasta. Huhujen mukaan jopa kaikkien aikojen hittisarja Sopranos perustui Galanten perheeseen. Yhtäläisyyksiä kieltämättä on paljon. Mutta mitä tekemistä alamaailman hahmolla oli jääkiekon kanssa? Netflixin urheiludokkarisarja Untold kertoo Danbury Trashersin tarinan viime vuoden puolella saaneessa jaksossa nimeltä Rike ja rangaistukset.

Kun Galanten poika AJ (samanniminen hahmo löytyy myös Sopranosista) syntyi, halusi mies tarjota lapselleen parhaan mahdollisen elämän. Koska raha ei ollut ongelma, sai AJ vapaasti seurata intohimojaan. Ensin nuori poika fanitti showpainia, mutta sitten The Mighty Ducks -elokuva varasti hänen sydämensä. Hän rakastui lajiin, mutta loukkaantuminen päätti hänen oman jääkiekkopolkunsa lyhyeen. Isä, joka ei ollut alkujaan jääkiekon fani, kuitenkin tunsi ylpeyttä aggressiivisesti pelannutta poikaansa kohtaan. Koska AJ ei voinut enää itse pelata, Galante päätti ostaa pojalleen ekstravagantin lahjan. Syntyi Danbury Trashers.

17-vuotiaasta AJ:sta tuli joukkueenjohtaja. Nuorukaiselta puuttui ammattikokemus eikä hän tuntenut UHL-liigan kuvioita, mutta hän ei antanut sen hidastaa itseään. AJ halusi yhdistää kaksi intohimoaan, showpainin ja jääkiekon. Hänen tavoitteenaan oli olla pahisten puolella, joten joukkue koottiin tappelualttiista pelaajista ja lainvalvojien kanssa tekemisiin joutuneista henkilöistä.

– Tiesin, että meidän piti aloittaa räväkästi, AJ myöntää Netflixin dokkarissa.

Heistä tuli jääkiekon pahoja poikia. Pelaajat olivat väkivaltaisia ja otteluista tuli verilöylyjä. Rahaa maksettiin pimeästi ja paljon, kunhan haluttuja tuloksia saavutettiin. Joukkueessa vallitsi gangsterimentaliteetti, eikä säännöistä juuri piitattu. Joukkue rikkoi jäähyennätykset. Alan ammattilaiset eivät pitäneet taktiikasta, mutta yleisö rakasti joukkuetta, joka teki väkivallasta viihdettä. Pelejä myytiin loppuun ja yleisöennätyksiä rikottiin. Trashers eteni rivakasti kohti UHL:n huippua.

FBI oli kuitenkin pitänyt Galantea silmällä jo pidemmän aikaa. He toivoivat pääsevänä hänen kauttaan käsiksi Genovesen mafiaperheen capoon, pahamaineiseen Matthew The Horse Iannielloon. Kun Galante meni vankilaan, joukkue hajosi. Netflix kertoo Danbury Trashersin vain kaksi vuotta kestäneen, mutta sitäkin myrskyisämmän tarinan.