OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Syksyn rohkeimmissa väritrendeissä on asennetta

Aivan kuten muoti yleensäkin, myös väritrendit muuttuvat vuodenaikojen mukana. Väreillä on keskeinen rooli arjessamme ja pukeutumisessamme, ja muotimaailmassa on aina oltu tietoisia värien voimasta. Värit vaikuttavat tutkitusti mielialaamme ja tiettyyn väriin pukeutuminen voi antaa virkeyttä kaamosaikaan tai itsevarmuutta työpaikalle.

– Eri värien kokeileminen on ottamisen arvoinen riski, koska yhtä oikeaa lähestymistapaa ei ole olemassa. Väreihin liittyvät tunteet riippuvat paljon ​​henkilökohtaisista mieltymyksistä ja aiemmista kokemuksista, selittää muotipsykolgi Shakaila Forbes-Bell muotilehti Marie Clairelle.

Sykyisin moni omaksuu myös pukeutumiseensa maanläheisiä ruskan sävyjä, mutta tämän syksyn väritrendit ovat voimaannuttavia ja niissä riittää asennetta.

Täyteläinen violetti

Dramaattinen violetti on syksyn upein väri. Kuninkaallisuuteen ja ylellisyyteen liitetty violetti on voimaannuttava valinta, eikä ihme, että muotisuunnittelijat ovat hullaantuneet siihen. Syksyn catwalkeilla on nähty kaikkia violetin sävyjä täyteläisestä luumusta kepeään laventeliin.

– Violetti voi vaikuttaa parasympaattisen hermoston toimintaan ja sillä on voimakkaan rauhoittava vaikutus, Forbes-Bell lisää.

Tutkimusten mukaan violetti voi todella alentaa verenpainetta ja sykettä, mikä tekee siitä ihanteellisen värin myös stressin lievittämiseen ja mindfulnessin harjoittamiseen.

Ilahduttava keltainen

Keltainen liittyy ilon tunteisiin ja väriteoriassa siitä ammennetaan optimistisuutta ja piristystä. Mikäpä siis parempi värivalinta synkeään syksyn? Keltainen on myös huomiota herättävä väri.

– Et joudu miettimään keskustelunavauksia, kun olet pukeutunut sellaiseen. Pukeutumalla lämpöä huokuvaan keltaiseen vedät ihmisiä puoleesi ja samalla väri auttaa sinua astumaan mukavuusalueesi ulkopuolelle, Forbes-Bell huomauttaa.

Barbiecore ja vaaleanpunainen

Pinkki yhdistetään perinteisesti naisellisuuteen. Mielleyhtymän takana tosin vaikuttaa voimakas mainoskampanjointi; todellisuudessa pinkkiä saa käyttää kuka tahansa sukupuoleen katsomatta.

– Naiset eivät tunne luonnostaan vetoa vaaleanpunaiseen, vaikka äkkiseltään niin voisi ajatella, Forbes-Bell muistuttaa.

Vuonna 2022 vaaleanpunaisella estetiikalla on keskeinen rooli niin sanottussa barbiecore-trendissä. Hypernaisellinen tyyli on nyt oma kapinan muotonsa ja leikkisä pinkki on noussut itsenäisyyden ja voiman symboliksi.

Sähäkkä musta

Suomalaiset rakastavat turvallista mustaa, mutta toisin kuin usein ajatellaan, mustan ei tarvitse tarkoittaa tylsää. Musta sopii erinomaisesti esimerkiksi pikkujoulukauteen, sillä Forbes-Bellin mukaan väriin lisätään tänä syksynä kimallusta ja paljetteja.

– Väri tihkuu hienostuneisuutta, glamouria ja voimaa, ja musta tuo pukeutumiseen ylellisyyden tuntua, hän jatkaa.

Klassinen kameli

Kamelitakit ovat jokasyksyinen suosikki, sillä täydellinen välikausivaate on ajattoman klassinen. Beige ei poistu muodista koskaan, mutta tänä syksynä väri on ollut erittäin voimakkaasti pinnalla huippusuunnittelijoiden catwalkeilla.

– Maanläheiset ruskean sävyt liittyvät luotettavuuteen ja tuen antamiseen. Yhdistettynä metsien ja vesistöjen inspiroimiin sinisiin ja vihreisiin sävyihin, sitä voidaan käyttää myös maadoittavana värinä, Forbes-Bell lisää.

Suosittu sininen

Sininen on monen suosikkiväri, sillä ihmiset tuntevat luontaista vetoa rauhoittavaan väriin.

– Pilvetön taivas ja ryöppyävä meri rauhoittavat mielen. Siniseen liitetään myös positiivisia käsitteitä, kuten kommunikaatio, luottamus ja turvallisuus, Forbes-Bell selittää.

Sininen voi myös parantaa keskittymistä, joten sitä voidaan käyttää työpaikalla lisäämässä tehokkuutta. Sitä pidetään myös parhaana värivalintana työhaastatteluun, Forbes-Bell vinkkaa.

Lähde: Marie Claire