OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vihdoin ihonhoidon sometrendi jolle asiantuntijatkin näyttävät vihreää valoa

Skin cycling on viimeisin TikTokin villinnyt kauneudenhoitotrendi. Aihetunnisteella on alustalla 3,5 miljardia katselukertaa, joten ihan pienestä ilmiöstä ei ole kyse. Itse asiassa jopa ihonhoidon asiantuntijat liputtavat skin cyclingin puolesta. Mutta mistä siinä oikein on kyse?

– Käsitettä käytetään puhuttaessa ihonhoidon iltarutiinista, jossa aktiivisia ainesosia käytetään vain tiettyinä päivinä ja niiden jälkeen iholle annetaan lepopäiviä, selittää tohtori Alexis Granite Voguessa.

Skin cyclingin tavoitteena on ennen kaikkea hyvinvoiva iho. Nykyään moni ihonhoitorutiini sisältää lukuisia erilaisia aktiivisia ainesosia, joiden liikakäyttö voi järkyttää ihon suojakerrosta ja aiheuttaa punoitusta ja kutinaa. Skin cyclingissä noudatetaan johdonmukaista ja ihon tarpeita palvelevaa rutiinia, jossa aktiivisia aineita käytetään vuoroiltoina ihoärsytyksen minimoimiseksi. Lepopäivien aikana iho saa rauhoittua ja sen palautumista tuetaan kosteuttavilla ja suojakerrosta vahvistavilla tuotteilla.

– Suosituin on neljän päivän mittainen sykli, jossa tyypillisesti käytetään vaikuttavia aineita kahtena iltana viikossa, jonka jälkeen ihon annetaan levätä kaksi iltaa, Granite kertoo.

Konseptin takana on ihotautilääkäri Whitney Bowe, joka jakoi oman skin cycling -rutiininsa TikTokissa. Lue alta kertaus Bowen menetelmästä ja kokeile itse.

Ensimmäinen ilta: kuorinta

Ensimmäisenä iltana kuoritaan pois kuollut ihosolukko, jonka jälkeen muut vaikuttavat aineetkin imeytyvät paremmin.

– Puhdista iho, taputtele se kuivaksi ja levitä sitten kuoriva tuote, ohjeistaa tohtori Bowe Voguen mukaan.

Kemiallisesti kuorivat aineet, kuten AHA-, BHA- ja PHA-hapot ovat iholle hellävaraisempia kuin mekaanisesti kuorivat tuotteet. Bowe suosii kasvoille jätettävää tuottetta poispestävien sijaan.

Toinen ilta: retinoli

Toisena päivänä on retinolin vuoro. Se on loistava tehoaine juonteiden ja muiden ikääntymisen merkkien hoitoon.

– Käytä tuotetta ihon puhdistuksen jälkeen. Jos olet uusi retinoidien käyttäjä, levitä aluksi kosteusvoidetta kasvojen herkimmille alueille, kuten silmänympärysiholle ja nenänpieliin. Tämä auttaa suojaamaan ihoa kuivumiselta ja ärsytykseltä. Levitä sitten retinoideja sisältävää tuotetta koko kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, Bowe neuvoo.

Kolmas ja neljäs ilta: palautuminen

Kolmantena ja neljäntenä iltana iho saa toipua. Tällöin on tärkeää huolehtia ihon kosteutuksesta ja ihon vahvistamisesta. Tohtori Bowe kehottaa jättämään ihon kosteaksi puhdistuksen jälkeen ja levittämään kasvoille kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, sisältävän seerumin. Rutiini viimeistellään kosteusvoitteella.

– Valitse koostumus, joka on todella ravitseva ja tukee ihon suojakykyä. Jos iho on todella kuiva, voit levittää poskille ruusunmarja- tai skvalaaniöljyä, tohtori Bowe sanoo.

Viides ilta: aloita alusta

Viidentenä päivänä on aika palata rutiinin alkuun.

Lähde: Vogue