OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Puhallettavat kelkat eivät ole ainoita odottamattomia talvileluja

Se, joka sanoo, että talvella ei ole ulkona mitään tekemistä, ei ole vain löytänyt taianomaista maailmaa, johon kuuluvat puhallettavat kelkat, haalistuvat värit sekä lumiukkojen tekeminen. Lue lisää ja löydä suosikki, joka on jo valmis huolehtimaan talven odotuksesta.

Onko lapsuuttaa ilman kelkkaa?

Puhallettavat lelut tunnetaan. Ajattele vain kesäaikaa, jolloin kumirenkaat, puhallettavat patjat sekä suuret rantapallot ovat erottamaton osa aurinkoista säätä. Mutta samaa ratkaisua voidaan käyttää myös talvella! Erikoismateriaalista valmistetut puhallettavat kelkat eivät pelkää kylmää tai kosteaa ja liukuvat helposti lumisella maalla ja myös mäkeä alas laskettaessa.

Muoviset kelkat ja puiset kelkat on kyllä tuttuja ja myös mahtavia, mutta puhallettavassa kelkassa on paljon suurempi suunnitteluvapaus. Ensinnäkin pelkkä ulkonäkö eli lapsille se tarkoittaa iloisia ja upean muotoisia kelkkoja. Mutta myös muoto! Lumituubi on tuttu jo kaikille, sillä ei ole kai talvea, jottei näkisi muutamaa puhallettavaa tuubia. Puhallettavat kelkat voivat kuitenkin olla myös pitkänomaisia, kolmion muotoisia tai perinteisen kelkan muotoisia.

Ei ole merkityksetöntä, että puhallettavat kelkat on helppo ottaa mukaan. Pakkaa autoon lähtiessäsi kelkkamäelle ja vasta määränpäähän saapuessasi pumppaa täyteen ja nauti talven iloista. Toisin kuin perinteiset versiot, joita ei voi taittaa yhteen millään tavalla, mahtuvat puhallettavat kelkat asuntoon ja voidaan ottaa mukaan matkallekin. Niitä on erikoismuotoisia, vauvakelkka tai isommalle lapselle, osa tulee selkänojalla ja osa on kaksipaikkaisia!

Tuo vähän kesää talveen

Hiekkalaatikoissa voi nähdä lelukaivureita, joilla voi nostaa hiekkaa paikasta toiseen syvän kuopan kaivamiseksi tai hyvän mäen rakentamiseksi. Täsmälleen saman voi tehdä lumella! Ja mikä parasta, kaikkia hiekkalaatikolla leikkimiseen tarkoitettuja leluja voidaan käyttää onnistuneesti myös lumikasassa. Hiekkamuoteista, ämpäreihin ja kuokkiin. Oletko ajatellut sitä? 

Anna lapselle rantaleluiksi luokitellut lelut ja katso, miten hän ryhtyy toimeen. Samoin hän voi yllättää sinut, jos tarjoat todellisia työkaluja toimintaan. Onneksi kaupoista löytyy myös oikean kokoisia lumilapioita ja pihaharjoja. Anna ne ja katso kuinka innoissaan lapsi toimii. Pienellä ohjauksella saa myös talon etuosan puhdistettua lumesta.

Luova lähestymistapa

Kannusta lasta rakentamaan lumiukko. Sen voi tehdä ilman lisätyökaluja tai käyttämällä kaikkea kotoa löytyvää. Mutta halutessasi voit ostaa myös lumiukkopuvun, jossa on mukana kaikki tarvittava – porkkananenästä hattuun. Ja ei tarvitse huolehtia, että napit hiipivät laatikosta pihalle tai että joutuisit etsimään porkkanoita illalliselle lumesta.

Ilmaisunvapautta jatkamalla pääsemme taiteeseen. Kuivalla säällä voit käyttää liituja ja muuttaa kaikki edessäsi olevat jalkakäytävät kankaaksi. Lumeen voi kirjoittaa vaikka elintarvikeväreillä! Joko vain tiputella tai valmistella suihkepullot ja suihkutella niillä. Elintarvikevärit ovat ympäristöystävällisiä ja sulavat yhdessä lumen kanssa tarkoittaen siis hauskuutta ja minimaalista siivoamista. Myös erilaiset joulukoristeet  ja niillä koristelu tarjoavat luovuutta.

Mikä näistä vaihtoehdoista on vielä kokeilematta? Hobby Hallin verkkokaupasta voit tilata kaiken tarvitsemasi kotoa poistumatta ja täyttää kylmimmät ja pimeimmät talvipäivät mielenkiintoisilla aktiviteeteilla.

Etkö ole vielä valinnut joululahjoja? Löydä sopiva lahja ja aloita tilaaminen nyt. Lahjan etsimisen ei tarvitse olla pelkkä myymäläkäynti. Lasten kanssa lahjan valinnasta voi tehdän matkan vaikkapa Virossa Tallinnaan tai Pärnuun, Helsingissä, käydessä voi viipyä pidempäänkin.