OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Seksuaalisuus kuuluu kaikille

Haastattelussa ja vieraana tässä jaksossa on Mari Suorsa. Hanna tapasi Marin kanssa oululaisessa Erotiikan aika -liikkeessä. Erotiikan ajassa oli tapahtuma, jossa Mari oli puhumassa kehon ja mielen yhteydestä. Marille sydämenasia on puhua mielen asioista ja juuri se sai Marin innolla mukaan rakentamaan Erotiikan ajan asiakkaille voimaannuttavaa iltaa ja iltoja.

Ilta oli ensimmäinen osa neljän illan kokonaisuutta. Jokaisessa illassa käydään läpi ihmisen ja kehon yhteyttä.  Jokainen ilta on rakennettu niin, että yhdestäkin illasta saat jo paljon. Illassa, johon osallistuin, kävimme läpi kehon ja mielen yhteyttä, tunnetyöskentelyä ja illan lopussa teimme mielenkiintoisen mielikuvitusharjoituksen. Ilta oli erittäin antoisa ja mukaansa tempaava.

Seksuaalisuus on vaikea aihealue ja siitä on usein vaikea puhua. Erotiikka ei ole enää “pimeä” ja piilossa oleva seksitarvikekauppa ja hämärä asia, vaan on huomattu seksuaalisuuden tärkeyttä kaikissa elämämme osa-alueissa. Hannan ohjelmassa Pieni pala elämää on käsitelty seksuaalisuutta aikaisemminkin. Asiaa ei yli 40-vuotiailla naisilla käsitellä niin paljon, kuin olisi ehkä tarvetta – monesti vanhenetessa seksuaalisuus hieman unohtuu.

Mari on koulutukseltaan psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja opiskelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan ylempää AMK-tutkintoa ”kliininen asiantuntija, mielenterveys ja päihdetyö”. Mari tekee Kelan kuntoutuspsykoterapioita ja myös itse maksavien asiakkaiden psykoterapiaprosesseja. Hän toimii terapeuttina Oulussa ja on kouluttautunut myös työnohjaajaksi. Mari on omassa elämässään miehensä kanssa sijaisvanhempi yhdelle lapselle.

Mari työskentelee psykoterapiassa integratiivisesti, eli ajattelee että ihmisen mieltä ja psyykkisiä ilmiöitä on hyvä tarkastella monesta eri näkökulmasta. Erityisen tärkeänä Mari pitää toimivaa ja luottamuksellista työskentelysuhdetta, ei niinkään erilaisia yksittäisiä ja jäykkiä malleja toimia. Mari mielellään yhdistää työskentelyyn kehollisuutta; mieltä ja kehoa kun ei voi toisistaan erottaa. Myös toiminnalliset harjoitukset tuovat usein psyykkisiin ilmiöihin uutta näkökulmaa.

Erotiikan Aika sijaitsee Oulussa ja se on intohimolla, rakkaudella ja tyylillä perustettu erotiikkaliike sinulle, hänelle ja teille yhdessä. Erotiikan Ajassa saat palvelua henkilökohtaisesti.

Pieni pala elämää on pohjois-Suomessa elävän Hannan ohjelma. Elämä on nakellut Hannaa, välillä rajustikin, mutta kaikista koettelemuksista huolimatta hän on selvinnyt. 37-vuotiaana Hanna menetti silloisen aviomiehensä äkilliseen sydänkohtaukseen, ja lähes kahdenkymmenen vuoden yhteiselo päättyi odottamattomasti.

”Siitä alkoi elämäni vaikein aika, ja kävin läpi elämäni vaikeimman koulun. Se opetti, kasvatti, ja lopuksi vahvisti minua todella paljon”, Hanna muistelee. ”Olen selviytyjä, ja haluan olla esimerkki siitä, että vaikeistakin asioista voi selvitä.”