OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Espoon kaupunki

Venäjänkielisen kirjaston kulttuurimaraton käynnistyy tänään

Suomen Venäjänkielinen kirjasto järjestää 14.11.-27.11.2022 jo perinteiseksi muodostuneen Kulttuurimaratonin, joka on maksuttomien venäjänkielisten tapahtumien sarja aikuisille ja lapsille. Tapahtumat järjestetään Helmet-kirjastoissa, mutta osaan tapahtumista on mahdollista osallistua myös verkossa. Kulttuurimaratonin pääkieli on venäjä. Osa tapahtumista on kuitenkin kaksikielisiä tai ne eivät vaadi tietyn kielen osaamista.

Vuonna 2022 festivaalin pääpaino on lasten ja nuorten ohjelmassa sekä musiikkitapahtumissa.

Luvassa musiikkia, opastettuja kierroksia, keskustelutilaisuuksia,
teatteriesityksiä ja kirjallisuustapaamisia

Kulttuurimaratonin ohjelmassa on tapaamisia lastenkirjailija Anna Anisimovan kanssa, Lastenkulttuurikeskus Musikanttien ja Pelikan-teatteristudion esityksiä sekä paikallishistorioitsija ja opas Jelena Krainovan opastettuja kierroksia Helsingin kiinnostavimpiin alueisiin ja kirjastoihin – Rikhardinkadulle, Kallioon ja Töölöön. Musiikin saralla tarjolla on puolestaan Hamdam Zakirovin kaksikieliset vinyyli-DJ-juhlat, Igor Volovikin ja musiikkistudio Kulkusten opiskelijoiden pianokonsertit, ja Staroje Kino -yhtyeen ja Zhenia Gimerin ja Polina Aronsonin duon keikat. Lisäksi järjestetään Cultura-säätiön pitämä keskustelutilaisuus Suomen taide-elämästä, Irina Rebnitskajan maalaustyöpaja sekä K-Pop-ryhmien ja Vera Kruglikin tanssi- ja musiikkikerhon tanssiesitykset.

Kulttuurimaraton 2022:n koko ohjelma ja tarkempi aikataulu löytyvät Venäjänkielisen kirjaston sivuilta sekä suomeksi että venäjäksi. Tiedot julkaistaan myös Helmet po-russki Facebook-sivulla. Suorat lähetykset esitetään Espoon kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Kaikille Suomen asukkaille

Suomen venäjänkielinen kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostoa ja sen kokoelma sijaitsee Sellon kirjastossa Espoossa. Kirjaston tehtävä on kuitenkin valtakunnallinen: se lainaa teoksia ja tuottaa ilmaisia tapahtumia kaikille Suomen venäjänkielisille.

Striimien, etätapahtumien ja kaukolainapalvelun avulla pyrimme laajentamaan palveluitamme pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Järjestämällä tapahtumia haluamme muistuttaa Venäjänkielisen kirjaston tarjoamista mahdollisuuksista kaikille Suomen asukkaille.

Kulttuurimaratonin järjestää Suomen Venäjänkielinen kirjasto Suomen kulttuuriministeriön tuella.

Lähde: Espoon kaupunki – Esbo stad