OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Villasukat, kausivalot sekä perinteikkäät juhla-ateriat – joulukuu on täällä!

Tervetuloa joulukuu!

Monen suosikki kuukausi on täällä. Tänä vuonna joulua vietetään hieman erilaisissa tunnelmissa kuin aikaisempina vuosina. Energiakriisi, sota ja monet muut negatiiviset asiat leimaavat tätä vuotta. Niistä huolimatta, on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään myös niitä hyviä asioita ja viettää aikaa läheisten kanssa.

Joulukuun top 5

  1. Talvi on tullut

Talvi on saapunut ja tuonut suureen osaan Suomea lumipeitteen mukanaan. Ihanan talviset säät kannattaakin hyödyntää ja puuhastella ulkona. Lumilyhdyt, jäälyhdyt ja muut talviset näpertelyt ovat mukavaa puuhaa koko perheelle. Luonnon tarpeista valmistettavat valontuojat ovat myös sähkönsäästäjän mieleen. Moni pohtiikin, viitsiikö ulkovaloja energiapulan vallitessa edes laittaa. Olisiko ratkaisu siis ulkotulet?

Flunssakausi kiertää hurjimmillaan, ja välillä on myös mukava vain olla ja rentoutua vällyjen välissä. Kynttilät palamaan, kuumaa glögiä ja sohvan nurkkaan hyvä kirjan kanssa. Voit lukea sivuiltamme muutamia kirja-arvosteluja ja käy kurkkaamassa myös Adlibriksen kirjavalikoima.

Joulukalenteri kuuluu myös monen joulukuun perinteisiin. Tänä jouluna trendinä on herkku- ja lelukalentereiden lisäksi myös aineettomat joulukalenterit! Yksi varteenotettava vaihtoehto löytyy yllättävän läheltä – nimittäin Oho:n oma joulukalenteri ilmestyy päivittäin aattoon saakka klo 07.00! Muistathan katsoa. Tässä ensimmäinen luukku, jossa joulupukki pohtii joulun merkitystä.

2. Itsenäisyyspäivä

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 06.12. ja se onkin oiva tilaisuus kokoontua ystävien ja perheen kanssa yhteen. Monelle tärkeä perinne on katsella televisiosta itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Vuoden 2022 itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana on luotettava Suomi ja presidentti Sauli Niinistö sekä puoliso Jenni Haukio vastaanottavat vieraita Presidentinlinnassa. Aiempiin vuosiin verrattuna vastaanotto on tänä vuonna varsin pieni, vieraita on kutsuttu noin 1300 henkilöä. Vieraina on muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia sekä vapaaehtoistyötä tekeviä ja useimmat vieraista ovat ensikertalaisia.

3. Joulukortit

Joulukorttien lähettäminen on hyvä tapa muistaa ja tervehtiä ystäviä ja sukulaisia joulun alla. Mutta kannattaako ostaa valmiita kortteja vai tehdä itse? Molemmat ovat yhtä hyviä, mutta itse tekemällä kortista saa persoonallisemman sekä henkilökohtaisemman. Pinterest on hyvä paikka etsiä ideoita, koko perheen korttipajaan helppoja malleja löytyy tästä.

Joulukortit voi lähettää edullisempaan hintaan Joulun ikimerkillä 13.12. mennessä. Tavallisella postimerkillä joulukortit ennättävät perille, kunhan ne postittaa viimeistään 18.12.

Kuva: unsplash.com

4. Joulu

Tänä vuonna joulua vietetään sähköä säästellen sekä inflaation nostamien hintojen varassa. Tärkeintä joulussa ei kuitenkaan ole se materia, vai mitä? Vinkkejä säästeliäiseen jouluun tulee tässä:

Valio on listannut parhaat vinkit uunioptimoituun joulumenuun. Sähkönsäästäjä käyttää leivinuunia, jos sellainen taloudesta löytyy ja mikäli ei, niin laatikot voi paistaa uunissa samaan aikaan. Pakastaminen on hyvä keino välttää pörssisähkön pahimpia huippuja. Uuninluukun turha availu sekä alku- että jälkilämmön hyödyntäminen ovat myös hyviä säästötoimia.

Jotta joulu ei olisi pelkkää kulutusjuhlaa, voi joululahjat tehdä itse. Itse tehty joululahja on paitsi persoonallinen, myös merkityksellisempi oman panoksen ansioista. Se tuo hyvää mieltä niin saajalle kuin antajallekin. Internet on täynnä hyviä diy -ideoita. Itse väkerretyt lakutoffeespiraalit kauniissa paketissa tai personoitu joulukranssi saa varmasti hymyn lahjansaajan huulille.

5. Uusivuosi

Vuosi huipentuu tietysti uudenvuoden juhlaan. Viimeisten vuosien trendi on ollut ilmastoystävällinen tapa juhlia, monet ihmiset sekä kaupungit ovatkin jättäneet ilotulitteet pois illan ohjelmistosta. Helsinki on edellisenä vuotena korvannut perinteisen ilotuliteshow’n laservaloshow’lla. Myös tinojen valaminen on monen mielestä jo aikansa elänyt perinne.

Perinteinen uuden vuoden menu sisältää nakkeja ja perunasalaattia. Jos perinteikäs juhlaruoka ei kuulu omiin lemppareihin, voi menun uudistaa esimerkiksi K-ruoan tex-mex menuksi, joka koostuu tacobuffeesta ja suklaamoussesta.