OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Joulun parhaat juomavinkit

Jouluun kuuluu perinteisesti korea joulupöytä. Laatikot, kinkku ja muut herkut kaipaavat seuraksi myös juotavaa. Perinteisiä joulujuomia ovat glögi ja kotikalja. Monelle myös Coca-colasta on muodostunut joulun perinteinen juoma.

Kuva: unsplash.com

Mutta mitä kaikkea muuta joulujuomaa voi nauttia? Listasimme herkullisimmat vinkit.

Perinteinen glögi maistuu myös aperitiivina tai alkumaljana kylmässä spritz -juomassa. Spritzit maistuvat tyypillisesti kesäisin Aperolin tai Limoncellon kanssa, mutta miksipäs ei myös jouluna. Pirskahteleva glögispritz on herkullinen juoma alkoholilla tai ilman. Glögispritzistä voi tehdä myös boolin ja säästyy aikaa drinkkien tekemiseltä. Katso ohje täältä.

Glögin haastajaksi Suomeenkin on saapunut hehkuviini. Hehkuviini on lähtöisin Saksasta ja se on glögin tapaan kuumana nautittava juoma. Hehkuviinin pohjana toimii punaviini ja se maustetaan jouluisin mauin, mm. appelsiinilla, inkiväärillä, kanelilla ja neilikalla. Katso ohje alta.

Jälkiruoan kanssa useimmille maistuu kahvi. Kahviin jouluisen tunnelman tuo tietysti piparkakkumauste. Kauniit jouluiset kahvijuomat kannattaa tarjoilla korkeasta lasista vatkatun maidon kera. Piparkakkulatten ohjeen löydät täältä.

Tämän päivän joulukalenterin luukussa joulupukkikin kertasi joulun perinnejuomia. Mitä tontut juovat ja mikä on joulupukin mieleen? Ne selviävät päivän luukusta. Joulukalenterin luukku aukeaa Oholla joka päivä kello 07.