OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Panosta perusteisiin: 7 vaatetta, jotka kuuluvat joka naisen talvipukeutumiseen

Miksi talven kylmyys tuntuu aina tulevan yllätyksenä? Vaikka lämpötilan jokavuotinen pudotus on tiedossa, harva muistaa etukäteen panostaa talvivaatteisiin. Talven pukeutumiseen liittyy paljon haasteita, mutta pienellä suunnittelulla kylmyyskin on selätettävissä, tyylistä tinkimättä.

Vaikka trendikuteita on hauskempi shoppailla, pukeutuminen lähtee aina liikkeelle yksinkertaisista ja laadukkaista perusvaatteista. Talvella tämä tarkoittaa lämpimiä neuleita ja paksuja takkeja, säähän sopivia jalkineita unohtamatta. Kun panostat laatuun, samat vaatteet kestävät käytössä pitkään, joten ensi vuonna olet valmiina talven jälleen iskiessä. Muotisivu Who What Wear listasi seitsemän perusvaatetta, joiden pohjalta talvipukeutumista on helppo lähteä rakentamaan.

Paksu villapaita

Villapaita on tietenkin joka talven ykkösvaate. Materiaalissa ei kannata nuukailla, sillä laadukkaasta luonnonmateriaalista valmistettu villapaita on lämmin ja kestää käytössä vuosikausia. Ajaton leikkaus ja neutraali värivalinta tekevät neuleesta kapselivaatekaapin ehdottoman kulmakiven, jolle on käyttöä melkeinpä ympäri vuoden.

Tukevat saappaat

Taas eletään liukastelun pahinta aikaa. Jäisillä jalkakäytävillä onnettomuuksia sattuu helposti ja niillä voi olla ikäviäkin seurauksia. Pääkallokelejä vastaan kannattaa suojautua hyvillä jalkineilla. Talvikenkiä valitessa ensimmäisenä on hyvä tarkistaa pohja. Tasapohjaiset tennarit ovat liukastumisriski. Paksupohjaisissa saappaissa, joiden pohjassa on syvä kuviointi, on enemmän pitoa. Olosuhteista riippuen, myös nastat saattavat olla välillä tarpeen.

Muhkea takki

Paras tapa suojautua purevaa pakkasta ja viimaa vastaan on paksu ja laadukas talvitakki. Se voi tarkoittaa henkilökohtaisesta mausta riippuen tyylikästä villakangastakkia tai muhkeaa toppatakkia. Tänä vuonna erityisesti maksimittaiset toppatakit ovat saavuttaneet suuren suosion, eikä ihme; ne ovat kuin untuvapeittoon kääriytyisi.

Sukkahousut

Mekkoja voi käyttää myös talvella. Paksut sukkikset pelastavat esimerkiksi pikkujoulukauden juhlapukeutumisen. Sukkahousuja on saatavilla monella eri paksuudella, jopa fleecevuorilla, joten palella ei tarvitse. Lisäksi myynnissä on nykyään rikkoutumattomia sukkahousuja, jotka kestävät villimmässäkin menossa mukana.

Neulemekko

Ajaton, kaunis, mukava päällä ja vielä lämminkin. Mitä muuta voi talvivaatteelta toivoa? Neulemekko on simppeli ja monikäyttöinen vaate, joka on helppo stailata melkeinpä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Midimittainen neulemekko lämmittää myös sääriä. Kokeile sitä vaikka nahkasaappaiden parina!

Rento neuletakki

Neuletakki on monen asun sankari. Käytä yläosana sellaisenaan (bonuspisteitä saat, kun laitat alle kauniit rintaliivit) tai kerrosta poolojen, kauluspaitojen tai t-paitojen päälle.

Villaiset asusteet

Villasukat kuuluvat joka ikisen suomalaisen talvivarustukseen. Myös villasta valmistetut kaulahuivit, lapaset ja pipot auttavat pysymään lämpimänä pakkasessa ulkoillessa.

Lähde: Who What Wear