OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Loman parhaat leffatärpit suoratoistopalveluista

Joululomalla saa hidastaa tahtia ja viettää hyvällä omatunnolla aikaa sohvannurkassa. Kun lahjat on avattu ja kinkkuillalliset nautittu, monessa kodissa rauhoitutaan television ääreen. Ihan perinteinenkin TV on toki täynnä jouluista ohjelmaa läpi pyhien, mutta suoratoistopalveluiden tarjonnassa on juuri nyt hurja määrä teemaan sopivaa sisältöä.

The Grinch

The Grinch lukeutuu hieman uudempiin joulun klassikoihin ja nousee joka joulu katsotumpien elokuvien joukkoon. Tänä aattona se on yltänyt Netflixissä sijalle 3. Hulvaton Jim Carrey tähdittää tätä vuoden 2000 joulukomediaa, jossa Grinch päättää varastaa joulun Whovillestä. Mutta Cindy Lou Kukan ja hänen perheensä suunnalta tuleva ystävällisyyden tuulahdus voi sulattaa Grinchin sydämen. Ehdotonta katsottavaa jokaiselle, joka ei tunnistaudu jouluihmiseksi.

Rakkautta vain

Rakkautta vain on yksi kaikkien aikojen suosituimmista jouluelokuvista. Ainakin Viaplaysta löytyvä romanttinen komedia ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen hahmon kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa. Heitä yhdistäviä tapahtumapaikkoja ovat muun muassa lentokenttä ja koulun joulujuhla. Elokuva on menestyselokuvat Notting Hill ja Neljät häät ja yhdet hautajaiset käsikirjoittaneen Richard Curtisin esikoisohjaus ja se on täpötäynnä eturivin brittinäyttelijöitä.

Holiday

Romanttinen komedia on jälleen tänä aattona noussut Suomen katsotuimpien elokuvien top kymppiin. Elokuvassa losangelesilainen Amanda ja lontoolainen Iris kaipaavat taukoa rakkaushuolistaan, joten he päättävät vaihtaa kotejaan päittäin pariksi viikoksi joulunpyhien ajaksi. Holidayn suosioon on varmasti vaikuttanut sen A-luokan näyttelijäkaarti; päärooleissa nähdään Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law ja Jack Black.

Die Hard – Vain kuolleen ruumiini yli

Se jouluelokuvien kiistelluin klassikko! Newyorkilainen poliisi John McClane, eli Bruce Willis, on käymässä Los Angelesissa, kun terroristit kaappavat pilvenpiirtäjän, jossa juhlitaan joulua. McClanen kontolla on pelastaa panttivangeiksi jääneet juhlijat. Jos romanttiset komediat eivät ole sinun juttusi, tämä mahtava toimintaklassikko jatko-osineen löytyy Disney+ -palvelusta.

The Christmas Chronicles

Pudotettuaan vahingossa pukin reen kahden sisaruksen on autettava sanavalmista ja suorapuheista valkopartaa (Kurt Russell) joulun pelastamiseksi. Elokuva on ollut aattopäivänä Suomen 10. katsotuin Netflixissä.

Yksin kotona

Ysäri megaklassikossa Kevin (Macaulay Culkin) jää yksin kotiin, kun perhe lähtee joululomamatkalle. Alkuun hän nauttii yksinolosta pizzan ja elokuvien merkeissä, mutta sitten pari määrätietoista murtovarasta saapuu rikkomaan hänen joulurauhansa. Elokuva on katsottavissa Disney + -palvelussa.

Rare Exports

Mitä olisikaan suomalainen joulu ilman suomalaista elokuvaa. Palkintoja kerännyt fantasiaelokuva Rare Exports on saanut myös maailmanlaajuista suosiota. Jalmari Helanderin ohjaamassa elokuvassa amerikkalainen retkikunta tekee kaivauksia Korvatunturilla, kun käy ilmi, että tunturi onkin itse asiassa ikivanha hautakumpu. Retkikunta aikoo avata haudan räjäyttämällä, ja mitäs sitten tapahtuukaan? Elokuva löytyy Yle Areenasta.

Napapiirin pikajuna

Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut jouluinen animaatioelokuva perustuu Chris Van Allsburgin rakastettuun lastenkirjaan The Polar Express. Nuoren pojan usko joulun henkeen saa uutta pontta tässä lämminhenkisessä tarinassa, jossa poika päättää lähteä jouluaatoksi junalla pohjoisnavalle. Tom Hanksin tähdittämä elokuva oli ehdolla kolmeen Oscar-palkintoon. Katso koko perheen elokuva HBO Maxista.

Painajainen ennen joulua

Tämä Disneyn ja Tim Burtonin klassikko on joululeffojen kermaa. Upea stop motion -tekniikalla toteutettu musikaali on täydellistä katsottavaa kaikille, joihin perinteinen Lumiukko-meininki ei vetoa. Elokuvan hahmot, tarina ja maailma ovat Burtonin luomusta, vaikka ohjauksesta vastasikin Henry Selick. Leffa oli jopa erikoistehosteiden Oscar-ehdokkaana.

Uskon joulupukkiin

Uskon joulupukkiin on ollut tällä viikolla Suomen kahdeksanneksi katsotuin elokuva Netflixissä. Lisan kauhuksi hänen ihana poikaystävänsä paljastuukin pahimman luokan jouluttajaksi. Olisiko Lisan aika antaa joululle uusi mahdollisuus? Perinteistä jouluista romanttista komediaa genren ystäville.

Elf

Joulukomedia Elf löytyy myös Yle Areenasta. Joulupukin säkkiin vahingossa joutunut ja tonttujen parissa pohjoisnavalla varttunut nuori mies lähtee New Yorkiin etsimään isäänsä. Hulvatonta hömppäleffaa tähdittävät Will Ferrell, James Caan ja Zooey Deschanel.

Riiviöt

Kasarin kulttiklassikko yhdistää kauhua ja komediaa. Riiviöiden vastaavana tuottajana toimi itse Steven Spielberg, joten ei ihme, että elokuvaa katsotaan yhä tänä päivänä. Kaaos syntyy, kun otusten hoitoon ja ruokkimiseen liittyviä sääntöjä tahattomasti rikotaan eräänä kohtalokkaana jouluna. Muistatko vielä, mitkä ne säännöt olivat? Riiviöt lymyävät Elisa Viihteen vuokrattavissa elokuvissa.

Guillermo del Toron Pinokkio

Pinokkio on ajaton ja lämminhenkinen satuklassikko. Oscar-palkittu ohjaaja Guillermo del Toro puhaltaa vanhaan tarinaan uutta henkeä tänä vuonna ensi-iltansa saaneessa stop motion -musikaalissa.

Paha pukki

Anti-jouluelokuva Paha pukki löytyy joulun aikaan useasta suoratoistopalvelusta. Huonon maun huumoria tulviva komedia kertoo pahatapaisesta pikkukonnasta (Billy Bob Thornton), joka joulupukkina esiintyen ryöstelee tonttunsa kanssa Amerikan kauppakeskuksia. Ei perheen pienimmille!

Jingle Jangle – Joulumusikaali

Monimuotoisuus tuppaa loistamaan poissaolollaan jouluelokuvissa. Jingle Jangle – Joulumusikaali tuo asiaan paljon kaivattua muutosta. Luotettu oppipoika pettää iloisena tunnetun lelutehtailijan, ja valoisa elämä synkkenee. Vuosia myöhemmin mestari löytää uuden toivonkipinän lapsenlapsensa myötä. Päärooleissa nähdään Forest Whitaker, Keegan-Michael Key ja Hugh Bonneville.

Pako Uuden-Seelannin tulivuorisaarelta

Kylllästyttävätkö ainaiset joululeffat? Ei hätää, suoratoistopalveluista löytyy toki paljon muutakin. Pako Uuden-Seelannin tulivuorisaarelta on ollut jouluviikolla Suomen elokuvakategorian katsotuin. Laatudokkari Uuden-Seelannin henkiä vaatineesta vuoden 2019 tulivuorenpurkauksesta koostuu eloonjääneiden ja pelastajien kertomuksista ja purkauksen kuvamateriaalista.

4K takkatuli

Etkö kaipaa katsottavaa? Jos joulun aikataulu on liian kiireinen elokuville, mutta tahdot silti jouluista tunnelmaa ktoiin, on takkatuli ratkaisu. Sähkön säästäjät tienkin luottavat oikeaan takkatuleen, mutta jos siihen ei vaikkapa kerrostaloasunnossa ole mahdollsuutta, tarjoaa Netflix tarjoaa aidon lailla kipinöivän ja räiskyvän virtuaalitakkatulen. Upeasta kuvanlaadusta saadaan kiittää UHD 4K -tarkkuutta.