OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto.

Teemu Asunmaa kotiuttamaan neljänsiä poronsarviaan Rovaniemeltä

Teemu Asunmaa lähtee hakemaan uransa neljättä Arctic Lapland Rallyn voittoa tulevana viikonloppuna, kun Ralli SM -sarja käynnistyy kaksipäiväisellä klassikkokilpailulla Rovaniemellä. 

Teemu Asunmaa, 35, kartanlukijansa Ville Mannisenmäen, 27, kanssa, lähtevät Ralli SM -kauden avaukseen Rovaniemen Arctic Lapland Rallyyn poronsarvet mielessään. Parivaljakko Asunmaa – Mannisenmäki lähtevät kaksipäiväiseen kilpailuun numerolla 2. Rovaniemeltä ovat jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, jotka ovat myös Asunmaan mielessä. 

– Tavoitteet ovat samat kuin monta vuotta aiemminkin, eli voittoa lähdetään hakemaan. Toki SM-pisteet ovat myös meille tärkeitä, eli tavoitteena on myös ehjä kilpailu kaikin puolin. Hyvä fiilis päästä taas ajamaan pidemmän tauon jälkeen, Asunmaa kommentoi.

Talvikausi ei ole kolminkertaisella SM1-luokan Suomen mestarilla kulunut lomaillessa, vaan valmistautuminen tulevaan kauteen on aloitettu heti viime kauden päätyttyä. 

– Kauden ensimmäiseen kisaan huipentuu koko talven ajan tehty työ. Ollaan painettu täysiä päivä kolmen kuukauden ajan, joten voikin sanoa, että kun muihin kilpailuihin valmistautuminen kestää kolme viikkoa, niin Tunturiin valmistautuminen kestää kolme kuukautta, Asunmaa jatkaa.

Valmistautuminen kauden avaukseen on sisältänyt luonnollisesti myös runsaasti testikilometrejä. 

– Ollaan ajettu 70-80 kilometriä testiä viime viikolla sekä rengastestejä jonkin verran aiemmin. Lähdetään hyvillä mielin kurvailemaan uuteen kauteen, Asumaa päättää.

Lähde: Juho Koski / Asunmaa Racing -tiedotus