OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Älä usko näitä myyttejä retinolista

Retinoli on yksi ihonhoidon tehokkaimmista aseista ikääntymisen merkkejä vastaan. Retinoli sopii useimmille, mutta joskus tehokas ainesosa voi aiheuttaa ihoärsytystä. Kuten aktiivisten aineiden käytössä yleensäkin, myös retinolin kanssa tulee noudattaa kohtuutta ja kuunnella oman ihon tarpeita. Hälventääkseen turhia pelkoja kosmetologi Sharlena Hassani jakaa Poosh-sivustolla kaksi suurta retinolimyytiä, joihin ei kannata uskoa.

Myytti 1: Retinoli ohentaa ihoa.

– Monet ihmiset luulevat, että retinoli ohentaa ihoa. Todellisuudessa se itse asiassa tekee ihosta paksumman ja juuri tätä kautta se auttaa saavuttamaan nuorekkaan, täyteläisen ja terveen ihon, Hassani selittää.

Syy, miksi niin moni luulee retinolin ohentavan ihoa, on se, että retinolin käytön myötä iho alkaa uusiutua nopeammin. Tämän johdosta ihon uloin kerros ohenee himan kuolleen solukon kuoriutuessa pois.

– Iän myötä ihon uusiutuminen hidastuu ja kuolleet ihosolut jäävät ihon pinnalle. Tuloksena on samea ja epätasainen iho. Retinoli avustaa kuolleen ihosolukon poistamisessa, Hassani jatkaa.

Liian voimakas retinoli voi puolestaan aiheuttaa ihon kuorimista ja herkistymistä. Hassanin mukaan moni tulkitsee asian väärin.

– Jos iho alkaa kuoria, ajatellaan että nyt iho on herkkä, koska se on ohuempi.

Myytti 2: Punoitus ja hilseily tarkoittaa, ettei retinolia voi käyttää.

– Toinen väärinkäsitys on, että jos iholla ilmenee ensimmäisen käyttökerran jälkeen punoitusta tai hilseilyä, olet allerginen retinolille tai ihosi on liian herkkä ja sinun pitäisi lopettaa sen käyttö kokonaan, Hassani sanoo.

Vähäinen punoitus ja jopa pieni hilseily on kuitenkin täysin normaali reaktio retinolin käytön alkuvaiheessa. Iho kannattaa totuttaa retinoliin pikku hiljaa. Ihon tottuessa ensioireet yleensä helpottavat.

– Ole kärsivällinen, ihosi tottuu ja sopeutuu, Hassani lupaa.

Rajut ihoreaktiot eivät toki kuulu asiaan. Jos iholla ilmenee voimakasta ärsytystä, kannattaa vaihtaa miedompaan tuotteeseen ja/tai harventaa käyttöväliä. Keskustelu ihonhoidon ammattilaisen kanssa auttaa selvittämään, millaiset tuotteet sopivat parhaiten juuri omalle iholle. Lopuksi, on myös mahdollista, ettei retinoli sovi jokaiselle, se on riski minkä tahansa ainesosan kohdalla. Onneksi markkinoilta löytyy myös muita vaihtoehtoja, kuten luonnon oma bakuchiol, joka ei yleensä ärsytä herkempääkään ihoa.

Lähde: Poosh