OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Tero Ahonen

Tuomo & Markus: Game Changing -albumi julki tänään

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman Tuomo & Markus -voimaduon uusi, tuoreltaan “täysosumaksi” hehkutettu albumi Game Changing ilmestyi tänään 13. tammikuuta. Pandemian ja vinyylitehtaiden ruuhkien vuoksi viivästynyt, nyt tuplavinyylinä ja digipack-CD:nä julkaistu Game Changing on Suomen ja maailman ensimmäinen analogisesti tuotettu Dolby Atmos -albumijulkaisu.

Levyn neljää ennakkosingleä ja itse albumia on hehkutettu ulkomaisessa musiikkilehdistössä pitkin viime vuotta ja kerää nyt positiivisia arvioita myös kotimaisessa mediassa. Muun muassa Helsingin Sanomat antoi levylle ennakkoarvioissaan täydet viisi tähteä.

– Onhan se mieletön juttu, että levyn vastaanotto jo ennen julkaisupäivää on näin ylitsevuotavan positiivinen ja että usean vuoden tinkimätön työ ja vaivannäkö välittyy kuulijoille, Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng toteavat tyytyväisinä.

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oyn mukaan albumin sävellyksistä kuuluu paitsi duon poikkeuksellinen laulu- ja yhteensoittoharmonia, myös vankka historia erilaisten musiikkigenrejen intohimoisina tutkijoina ja soittajina. Läpi koko levyn kappaleita lämmittää lisäksi humaani ajatusmaailma, jossa pieni on suurienkin aiheiden keskellä todella sitä kauneinta ja sen puolella seistään pelottomasti. Jo nimibiisi Game Changing toteaa lempeästi ja riipaisevan kauniin sävellyksen voimalla sen, jonka kaikki ovat joutuneet viime vuosina kokemaan: maailma, jonka tunsimme, on muuttunut eikä paluuta entiseen enää ole. Pysyvää on vain muutos.

Albumin saatesanat on kirjoittanut Tuomo & Markuksen musiikkia jo vuosia seurannut Rolling Stone -lehden toimittajalegenda David Fricke. Fricke kuvailee levyn tunnelmaa “psykedeelisen Helsinki-soundin puhalluksena Los Angelesin Laurel Canyonin läpi”.

Tuomo & Markus yhtyeineen juhlistavat levyä julkistuskeikoilla 19. tammikuuta alkaen. Suomen keikkojen jälkeen Tuomo & Markus -duon vuoden 2023 kalenterissa häämöttää laajamittainen Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiertue Jonathan Wilsonin kanssa.

Kuuntele Game Changing täältä.

Lähde: Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy