OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ranskattaren vinkit rentoon meikkiin

Kukapa ei haaveilisi meikistä, joka näyttää luonnolliselta ja vaivattomalta, ja vie vieläpä vähän aikaa tehdä. Ranskalaiset naiset ovat perinteisesti olleet tässä taitureita. He eivät uhraa aikaansa baking-meikkipohjaan eivätkä Instagram-kulmiin ja silti heidän huoletonta tyyliään kadehditaan ympäri maailmaa. Who What Wear pyysi ranskalaista meikkitaiteilijaa, somenimellään tunnettua Violettea paljastamaan, kuinka syntyy ranskalaisittain rento ja nopea meikki.

1. Juhlista sitä, mitä luontoäiti on sinulle antanut

Vaikka Instagramin perusteella ei ehkä uskoisi, jokainen meistä on kaunis omalla yksilöllisellä tavallaan. Kaikkien ei kuulu näyttää samalta. Violetten mukaan meikatessa olisikin syytä juhlistaa omia kasvonpiirteitä, eikä yrittää näyttää joltakulta toiselta.

– Meikin ei ole tarkoitus korjata sinua, koska sinussa ei ole mitään korjattavaa. Kunhan sisäistät tämän, huomaat heti, ettet enää tavoittele täydellisyyttä, hän sanoo.

Tähän ajatukseen kiteytyy ranskalaisten naisten elämänasenne. Kaiken ei tarvi olla juuri prikulleen, vaan sinne päin riittää.

– Me pyrimme elämään tasapainossa. Kaikessa on kyse on siitä, että olet onnellinen elämässäsi. Jos käytän meikkiä miellyttääkseni sinua, tulen aina jahtaamaan hyväksyntää, enkä ole koskaan onnellinen, Violette lisää.

2. Käytä aurinkosuojaa osana meikkiä

Ei ole mikään salaisuus, että ranskattaret ovat ihonhoidon mestareita. Itse asiassa, ihonhoito menee aina meikin edelle. Itse asiassa, ihonhoito on osa meikkaamista.

– Ranskalaiset naiset on kasvatettu huolehtimaan ihostaan. Käymme ihotautilääkärin vastaanotolla 15-vuotiaasta. Me emme hae vaikutteita joltain ihonhoitoalan “asiantuntijalta” sosiaalisessa mediassa, Violette sanoo.

Ranskalaiset eivät usko ihotyyppeihin vaan ajattelevat, että ihon tarpeet muuttuvat ruokavalion, iän ja hormonitoiminnan mukana. Ihonhoidossa suositaan henkilökohtaisuutta, minimalismia ja yksinkertaisia apteekin brändejä. Yksi asia, mistä he eivät tingi, on aurinkosuoja, jota he hyödyntävät myös meikatessa.

– Se antaa hehkuvan ja kauniin pohjan meikille. Se tuo iholle pientä tahmeutta, joka on todella hyvä meikatessa, Violette paljastaa.

3. Skippaa meikkipohja

Ajatus meikkivoiteitta ulos lähtemisestä saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta Violetten mukaan ilmankin pärjää mainiosti.

– Voit käyttää peitevoidetta meikkivoiteen sijaan. Levitä sitä näppylöiden päälle ja tummien silmänalusten piilottamiseen, hän vinkkaa.

Hän muistuttaa, ettei ihon tarvitse näyttää filtterien silottamalta, vaan luonnollinen tekstuuri saa kuultaa läpi.

– Mikään ei ole seksikkäämpää kuin paljas iho.

4. Valitse yksi kiintopiste

Meikistä ei kannata tehdä liian monimutkaista, vaan vähemmän on aina enemmän.

– Sama asia pätee muotiiin. Ethän pukisi samalla kertaa näyttäviä korvakoruja, hattua ja korkokenkiä. Valitse yksi statement kerrallaan. Jos siis pidät punaisesta huulipunasta, pidä kaikki muu hillitynä, Violette ohjeistaa.

Ranskattaret noudattavatkin lähes poikkeuksetta yhden sääntöä. Jos panostat silmiin, jätä huulet nudeiksi.

5. Käytä aurinkopuuteria oikein

– Käytän bronzeria siihen tarkoitukseen, mihin se on suunniteltu. En ole koskaan tehnyt contouria, minun ei tarvitse, Violette sanoo.

Eikä Violette suinkaan tarkoita, että juuri hänellä on varaa skipata kasvojen muotoilu. Hän muistuttaa, että kukaan ei kaipaa korjailua.

– Nämä ovat minun kasvoni ja tällaiseksi minä olen syntynyt.

6. Anna kulmien olla villit

Voimakkaasti muotoillut kulmat eivät istu Violetten kauneusihanteisiin.

– Toivoisin, että ihmiset luopuisivat terävästi muotoilluista kulmistaan. Haluan nähdä sinut, en Instagram-kulmakarvoja, hän toteaa.

Violetten makuun ovat luonnolliset, “poikamaiset” kulmakarvat.

– En poista karvoja ollenkaan, käytän ainoastaan kulmakarvageeliä.

7. Varaa rajallisesti aikaa

– Minulla on lapsi ja kaksi työtä, joten minulla ei ole aamuisin aikaa tuhlattavana meikkaamiseen. Olen kuitenkin huomannut, että silloin kun aikaa on, tulee helposti tehtyä liikaa. Kun et anna itsellesi liian paljoa aikaa, lopputulos näyttää paljon vaivattomammalta, Violette selittää.

Kun aika on kortilla, tulee käytettyä vain kaikkein tärkeimpiä tuotteita. Violettelle tämä tarkoittaa peitevoidetta tummiin silmänalusiin ja joko ripsiväriä tai kirkasta huulipunaa. Hänestä muuta ei tarvita.

– Kuljetan aina mukanani punaista huulipuna hätätapauksien varalta. Punainen huulipuna on minusta voimaannuttava. Kun tarvitsen päivän aikana pientä piristystä, punainen huulipuna on nopein konsti. Sitä voi myös taputella poskille punan asemasta, hän neuvoo.

Lähde: Who What Wear