OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kehonkieli kertoo paljon ensitreffeillä

Kehonkieli paljastaa meistä paljon. Asentomme ja eleemme välittävät vuorovaikutustilanteessa yhtä paljon tietoa kuin sanat. Tätä sanatonta viestintää tulkitsemalla voi ymmärtää paljon vastapäätä istuvasta ihmisestä. Taito on tärkeä esimerkiksi tilanteissa, joissa yritetään solmia uusia suhteita, kuten ensitreffeillä. Poosh kertoo, mitä treffeillä kannattaa pitää silmällä.

Ihmiset haluavat usein koskettaa asioita, joista he pitävät. Haluamme myös olla fyysisesti lähellä henkilöä, josta pidämme. Poosh kehottaakin pitämään silmällä fyysistä tilaa välillänne. Monen metrin turvaväli ei ole hyvä merkki, kuten ei myöskään se, että treffikumppani harppoo kaukana edelläsi kuin sinua ei olisi olemassakaan. Sen sijaan läheisyys, kosketus ja pienet hellyydenosoitukset ovat varmin merkki siitä, että treffikumppanisi on kiinnostunut sinusta. Käden koskettaminen keskustelun lomassa tai selän hipaisu, kun hän pitää sinulle ovea auki kertovat, että välillänne on yhteys. Myös ilmeet kertovat paljon. Suora katsekontakti kielii siitä, että henkilö pitää sinusta.

Pooshin mukaan on hyvä olla tietoinen myös omasta kehonkielestä. Jännittynyt vartalo ja tiukka ryhti ilmaisevat stressiä ja ahdistuneisuutta, jotka eivät ole valttia ensimmäisillä treffeillä. Käsivarret puuskassa istuminen tuskin rohkaisee treffikumppaniasi lähestymään sinua. Sen sijaan rento asento kertoo avoimuudesta. Käsien pitäminen pöydällä lähettää toiselle viestin, että niitä saa koskettaa. Saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta hymy saa ihmeitä aikaan ja auttaa helpottamaan ensimmäisiin treffeihin liittyvää jännitystä. Jos olet kiinnostunut, älä pelkää viestiä sitä toiselle. Hyökkäävä ei tarvitse olla, mutta katsekontakti ja ohi mennen tapahtuva kosketus kertovat, että olet halukas jatkamaan keskinäistä kommunikaatiotanne.

Pooshin mukaan treffeillä on yleensä parasta istua toista vastapäätä mieluummin kuin vieressä. Tällöin molempien on helpompi lukea toisen kehonkieltä. Jos tuntuu, että viestit eivät kaikista yrityksistä huolimatta mene perille, kannattaa värvätä sanat avuksi. Joskus suora puhe on paikallaan. Jos pidät toisesta, älä pelkää sanoa sitä suoraan. Mitä sitä turhaan arvuuttelemaan.

Lähde: Poosh