OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Ruisrock

Ruisrockiin uusia artistikiinnityksiä: mukana Yeat, Zara Larsson, JVG ja Alma

Artistikattaus vahvistuu lisäksi yhdysvaltalaisen Emotional Orangesin, ABREUn, Maustetyttöjen ja Ruusujen kaltaisilla huippunimillä. Artistijulkistuksen myötä Ruisrock julkaisee myös päiväkohtaisen ohjelmansa.

Ruisrockiin kiinnitetty yhdysvaltalainen rap-sensaatio Yeat on muotoutumassa kokeellisen rapin pioneeriksi. Myös viraali-ilmiönä tunnettu artisti rikkoo perinteisen rap-kappaleen rakenteita ja venyttää englannin kielen sääntöjä tyylillä, joka on tuonut tekijälle kansainvälistä menestystä.

Yeatin tapaan Ruisrock-sunnuntaille on kiinnitetty myös RnB-duo Emotional Oranges. Funkista ammentava yhdysvaltalaiskokoonpano on tunnettu kokeilevasta otteestaan ja salaperäisyydestään: yhtye paljastaa kasvonsa vain keikoillaan – ja silloinkin fanit saavat vain vilauksen mystisten tekijöiden henkilöllisyyteen.

Myös kansainvälinen pop-ohjelma vahvistuu. Ruisrockin tuore kiinnitys Zara Larsson on ruotsalaisen popin suurnimi, joka on tunnettu poikkeuksellisesta kansainvälisestä menestyksestään. Ruisrock-perjantaina esiintyvä artisti on saanut julkisuutta Lush Lifen kaltaisilla jättihiteillään ja feministisillä kannanotoillaan.

Kotimainen ohjelma kasvaa

Ruisrockissa lavalle nousevat jo vuosikymmenen soittolistoja hallinnut rap-duo JVG ja kansainvälistä suosiota niittänyt Alma. Pop-kattaus vahvistuu myös vasta uutta musiikkia julkaisseella Maustetytöillä, ABREUlla ja aiemmin helmikuussa julkaistulla Samu Haberilla. Elektropoppia Ruisrockiin tuovat Ruusut ja Malla.

Ruisrockin kotimainen rap-kattaus laajenee monella nimellä. Lavalle nousevat eilen julkaistu UMK-ennakkosuosikki Käärijä, melankolista rapia tekevä Lauri Haav, suosittu Karri Koira, kiinnostava kollaboraatio Eevil Stöö & Stepa ja ystävänpäivänä julkaistu Gasellit. Lisäksi Ruisrockissa nähdään palkittu jazz-muusikko Linda Fredriksson Juniper ja räväkkä punk-kokoonpano Huora.

Ruisrock järjestetään 7.–9.7.2023 Turun Ruissalossa.

Lähde: Ruisrock