OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lompakkoystävällistä ihonhoitoa

Kauneustrendit ovat jatkuvassa muutoksessa, mikä tekee kauneudenhoitoalan seuraamisesta hauskaa ja mielenkiintoista. Nopeasti muuttuvat tyylit ja uudet trendituotteet tuntuvat valitettavasti myös lompakossa: heti, kun hype kasvoharjan ympärillä on laantunut, nousee uusin korealaisen kosmetiikan innovaatio puheenaiheeksi. Siksi uutuustuotteisiin saa helposti uppoamaan huomattavia summia rahaa, mikä ei ole pidemmän päälle kannattavaa, ellei satu olemaan ammatiltaan kosmetiikka-arvostelija.

Lompakkoystävällisiä kauneusvalintoja on kuitenkin mahdollista tehdä. Tarvitaan vain hieman aikaa ja perehtymistä aiheeseen. Todelliset kosmetiikkafriikit tietävät, että tuotteen korkea hinta ei välttämättä tarkoita laatua: arvokkaan näköinen pakkaus ja kullattu logo tuovat tuotteelle lisähintaa, joka ei kuitenkaan vaikuta tuotteen tehoon. Siksi kannattaa seurata kosmetiikkavaikuttajia, jotka tuntevat raaka-aineet. He tietävät, milloin kyseessä on todellinen löytö ja milloin ylistyssanat ovat vain markkinointipuhetta.

Kosmetiikkaa myyviä verkkokauppoja on lukematon määrä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei tilaukset lähde käsistä. Etenkin osamaksulla on helppo tilata kuumimpia uutuustuotteita kotiin ja murehtia maksamista vasta myöhemmin. Jos on jo hankkinut useita lainoja osamaksujen maksamiseen, kokeile yhdistelylainaa: sen avulla voi keskittyä maksamaan yhtä lainaa hallitusti.

Hehkuva iho, hehkuva meikki

Hehkuva iho syntyy puhdistuksesta, kosteutuksesta ja uv-suojasta. Iho tulisi puhdistaa säännöllisesti miedolla, omalle ihotyypille sopivalla puhdistusaineella. Ihoa kosteutetaan sopivan kosteusvoiteen avulla. Usein perusvoiteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Iho kannattaa suojata auringolta erityisen hyvin käyttämällä 50spf-aurinkovoidetta ja aurinkohattua joka suojaa myös kasvoja. On tärkeää myös syödä terveellisesti, juoda riittävästi vettä ja huolehtia, että riittävästä unen saannista.

Juonteet kuuluvat elämään

Rypyt ja juonteet kuuluvat elämään, eikä niiden syntymiseltä voi kukaan välttyä. Toisilla juonteet ja rypyt tulevat näkyviin aikaisemmin kuin toisilla, mikä riippuu geeneistä ja ihotyypistä. Kollageenituotanto alkaa ehtyä, kun ikää tulee yli kolmekymmentä vuotta ja tämä on osa ihmiskehon luonnollista muutosta. Ikääntymistä hidastavia ihonhoitotuotteita ei ole olemassa ja kaikki tällä väittämällä markkinoitavat tuotteet tarjoavat vain lyhytaikaisen ratkaisun.

Ainoa tapa hidastaa ihon ikääntymistä on välttää aurinkoa ja käyttää aurinkosuojaa ja huolehtia yleisesti omasta terveydestä nauttimalla monipuolista ravintoa ja juomalla riittävästi vettä. Pistoshoidoilla voidaan ihon alle lisätä kollageenia tai muuta kosteuttavaa ainesosaa, joka tekee ihosta hehkuvan ja nuorekkaan. Pistoshoidot ovat kalliita eikä niidenkään vaikutus ole pysyvä. Monet naiset, erityisesti julkisuuden henkilöt, ovat ryhtyneet puhumaan luonnollisen ikääntymisen puolesta ja muuttamaan tapaa, jolla ikääntyvistä naisista puhutaan.

Kemikaalikuorma

Runsaasti kosmetiikkaa käytettäessä myös kehon kemikaalikuorma kasvaa. Terveellisen ja hehkuvan ihon voi saada myös luonnollisilla ainesosilla. Eko- ja luonnonkosmetiikkaa on nykyään saatavilla jopa tavallisista päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista. Luonnonkosmetiikaa on pidetty kalliina, mutta nykyisin tuotteita löytyy kaikista hintaluokista.

Ihoa on siis mahdollista hoitaa lompakkoystävällisesti suhtautumalla kriittisesti mainosten väittämiin ja tutustumalla asiantuntijoiden mielipiteisiin tuotteista. Kannattaa pitää mielessä myös erilaiset verkkokaupat ja niiden alennukset, jotka saattavat olla tuntuviakin.