OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mitä terapia on ja miten siitä voi olla apua

Tämänkertaisessa jaksossa Hannalla on vieraana Ritva Huusko, perheterapeutti ja psykoterapeutti.

Ritva on perheterapiaan erikoistunut psykoterapeutti, pohjakoulutukseltaan sairaanhoitaja (psykiatria). Ritva on työskennellyt psykiatrian, vanhustenhoidon, päihdekuntoutuksen ja neuvolan hyvinvointipalvelujen saroilla. Psykoterapeuttina Ritva työskennellyt vuodesta 2012 lähtien.

Ritva on uusioperheen äiti ja perhe on toiminut myös sijaisperheenä. Terapeuttina Ritva on keskusteleva ja reflektoiva. Työote on voimavarakeskeinen sekä integratiivinen, jossa yhdistyy erilaisten terapiasuuntausten osia. Tavoitteena on että terapia on asiakkaiden tarpeisiin sopiva, ja he etsivät yhdessä työskennellen helpotusta tilanteeseen.

Jaksossa Hanna ja Ritva puhuvat erittäin mielenkiintoisista teemoista, kuten läheisriikkuvuudesta. Käsittelemme mieleen liittyviä asioita monelta eri kantilta ja tuomme esille myös sellaista näkökulmaa, jota ei monestikkaan mielenterveydessä ja siitä puhuttaessa oteta tarpeeksi huomioon.