OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dead End Finlandin odotettu viides albumi Victory julkaistu 31.03!

Promokuva: Mikko Virtanen

Melodisella ja sinfonisella metallimusiikillaan jo vuodesta 2007 lähtien ihastuttanut Dead End Finland julkaisi 31.03. odotetun viidennen albuminsa Victory. Albumin julkaisusta vastaa totuttuun tapaan niin ikään kotimainen Inverse Records

Kuuntele Victory albumi suoratoistopalveluissa: https://push.fm/fl/def-victory 

Bändi kommentoi albumin kappaleita:
 

1. Northern Winds

Northern Winds kuvaa tarinallaan tilannetta, jossa yksittäisen ihmisen on kohdattava lähestyvä uhka ja seurattava vaistoja yrittääkseen selviytyä. Julkaistu lyriikkavideo sisältää talvista kauneutta ja kumartaa pohjoista jylhää luontoa kohtaan.

2. Wounded & Bleeding Wounded & Bleeding oli ensimmäinen albumille valmistunut kappale ja se julkaistiin ensimmäisenä singlemä jo syksyllä 2020. Biisiin haettiin vähän shamaanimaista tunnelmaa veisaavalla kuorolaululla. Sanoissa kierrellään jälleen apocalyptisissä tunnelmmissa.

3. Heavy Rain Singlenä joulukuussa 2022 julkaistu kappale kertoo siitä musertavasta tunteesta kun synkkyys ja alakulo valtaa jälleen mielen. Siitä voimattomuudesta, jonka tuntee heti ensimmäisenä aamulla herättyään ja siitä riittämättömyydestä, joka ei päästä otteestaan ennen seuraavaa yötä. Fiiliksestä kun jokainen päivä on rämpimistä tuulessa ja sateessa – rankkasateessa. Nina Kuronen (Endless Exam, Bad Apples) toi kappaleen massiivisiin kuoroihin lisämaustetta kauniilla äänellään.

4. Beyond The Distance

Beyond The Distance kertoo tarinan siitä miten on pakko koskettaa ensin pohjaa, että pystyy ponnistamaan kohti pintaa. Synkästä sävystään huolimatta eräänlainen voimabiisi siis.

5. In The Dark

In the darkissa kertoja on uupuneena elämän teiden risteyksessä. Tämän hetkinen polku on kävelty jo loppuun ja on pakko valita uusi suunta. Avun huutamista kukaan ei kuule. Osa itsestä haluaisi roikkua vanhassa, vaikka se tappaa hitaasti sisältä päin.


6. Kaamos

Kaikilla albumeillamme on levyn puolivälin rauhoittava lyhyt instrumentaalinen välisoitto. Tällä kertaa kappale on loppua kohti kasvava soundtrackmainen pianovetoinen tunnelmointi.


7. Up so High, Down So Low

Elämä on täynnä ylä- ja alamäkiä. Joskus on tärkeää tarkastella millä on oikeasti merkitystä. Koskaan ei voi varmasti sanoa mitä hyppy tuntemattomaan tuo tullessaan. Toisinaan uusi alku voi löytyä vapaasta pudotuksesta. Biisin huuto-osiosta vastaa loistava, metallista räppiä esittävä vieraileva artisti, Nyrkki-Kyllikki. Tämä oli albumin viimeinen single.

8. Delusions Of Grandeur

Delusions Of Grandeur on levyn nopeimpia biisejä. Siinä ei jarrutella, eikä hidasteta c-osaan. Jalkaa voi tampata lattiaan alusta loppuun. Biisi luo levyyn myös hyvän kontrastin verrattuna edellä soineeseen välisoittoon. Aihe sivuaa nimensä mukaan suuruudenhulluja harhakuvitelmia.

9. Bound To Be Reborn

Bound To Be Reborn oli ensimmäisiä levylle tehtyjä biisejä. Nopean kitarariffin päälle puolitempolla soitetut rummut tuo kappaleeseen sen ominaisen raskaan otteen. Alkuperäisestä sävellysideasta poiketen biisiin ei lopulta päätynyt ollenkaan huutolauluja.


10. Wrath Of God Wrath Of God on levyn päättävä rock-biisi. Kappale kulkee reippaasti eteenpäin ja ennustaa maailman muuttumista aina vain huonompaan suuntaan, jos kurssia ei korjata. Biisi on tanakka julistus, joka lopettaa levyn hienosti lauseeseen “final song begins now”. Siitä on sitten helppo aloittaa levy alusta uudelleen

Lähde: