OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Coventhrall käynnistää tulevan avaruusseikkailunsa ensimmäisellä singlellä

Kuvitus: Mario Lopez, Layout: Toni Bite

Coventhrall on viimeinkin julkaisemassa mahtipontista sci-fi teemalevyään Legacy of Morfuidra. Pelin avaa levyn kakkosbiisi Dreadnought, jossa esitellään tarinan pahikset ja kuvaillaan niiden suurta taistelualusta. Tarinan luoja ja vokalisti Sami “Texas” Ilvonen kertoo kappaleesta:

“Dreadnought on avaruuspiraattien ja galactisen roskajoukon suuri romuluinen emäalus. Piraatit ahdistelevat puolustuskyvyttömiä uhrejaan galaxin syrjäisemmillä seuduilla, jonne keisarin ja lain koura ei yllä. Tässä levyn kakkosbiisissä Dreadnought ja rosvojoukot saapuvat Morfuidran aurinkokuntaan, uhaten orjuuttaa ja ryöstää rauhaisan kansakunnan.”

KOKOONPANO:
Sami “Texas” Ilvonen: laulu
Toni Bite: kitara
Jukka Hoffrén: basso, koskettimet, kitara
Kimmo Korhonen: kitara
Janne Ojala: rummut

Kappaleessa vierailee myös Jari Pailamo synasoolossa.

Kuuntele kappale musiikkipalveluissa: https://push.fm/fl/coventhrall-dreadnought

Katso lyriikkavideo: https://youtu.be/aiCoAEuYXI4


Adamantrasta ja Amberian Dawnistakin tuttu Jukka Hoffrén muistelee biisin syntyhetkiä:

“Sävelsin biisin jo joskus 90-luvun puolivälissä akustisella kitaralla kesämökillä laiturinnokassa. Blind Guardianin Imaginations from the other side ja Gamma Rayn Land of the Free levyt olivat juuri ilmestyneet ja kopioin ne kaverilta c-kasetille, jota luukuttelin korvalappustereoista koko kesän. Biisin melodisissa laulukohdissa kuuluu ehdottomasti vaikutteita kyseisiltä levyiltä. Kuuntelin samaan aikaan myös Unanimatedin, Forbiddenin ja At The Gatesin levyjä, jotka osaltaan heijastuvat biisin riffeissä.

Kappale ehti vuosien varrella käymään parinkin eri bändin treenikämpällä, tullen aina hylätyksi, kunnes herrat Bite ja Ilvonen innostuivat kappaleesta sen verran, että halusivat ehdottomasti sen tälle levylle mukaan.”


Sinkku ja myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä kokopitkä albumi julkaistaan Inverse Recordsin kautta.

Lähde: Inverse Records