OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash

Joko sisällönhallintajärjestelmä Drupal on sinulle tuttu?

WordPress on suurimmalle osalle tutuin sisällönhallintajärjestelmä, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. WordPressin markkinakuninkuudesta huolimatta kakkossijalle yltävä Drupal on varsin varteenotettava sisällönhallintajärjestelmä, joka sopii vaativampaankin makuun. Kotimainen hostingpalvelu Wepardi tekee tuoreessa blogissaan Drupalin tutuksi.

WordPress on helppokäyttöinen ja kustannustehokas ratkaisu, joka palvelee etenkin pienten ja keskisuurten toimijoiden tarpeita. Drupal puolestaan on saavuttanut suuren suosion erityisesti isojen yritysten ja organisaatioiden, kuten valtion virastojen, yliopistojen ja mediatalojen keskuudessa. Se soveltuukin erinomaisesti vaativampien verkkopalveluiden alustaksi. Myös Drupal on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä ja sellaisena erittäin monipuolinen ja joustava. Drupalin vahvuus onkin juuri, että se taipuu niin moneen.

Miksi juuri Drupal?

Drupalin suosiolle on useita syitä. Kuten sanottu, kenties ensimmäinen niistä on joustavuus. Järjestelmässä on helppo luoda ja hallita erilaisia sisältötyyppejä. Se onkin oiva alusta verkkosivuille, jotka käyttävät runsaasti erilaisia sisältöjä. Drupalissa muokkausmahdollisuudet ovat lähes loputtomat. Järjestelmä nimittäin koostuu lukemattomista toisiinsa integroitavissa olevista moduuleista ja lisäosista, jotka antavat käyttäjälle vapaat kädet muovata sivuista juuri omien vaatimustensa mukaiset. Järjestelmä muokkautuu hyvin myös eri laitteilla, sekä eri kielillä ja alueilla käytettäväksi.

Drupal on hyvä ratkaisu myös silloin, kun palvelu halutaan integroida muihin järjestelmiin, esimerkiksi markkinointityökaluihin. Drupaliin voidaan integrointien avulla tuoda sisältöjä muista lähteistä ja sen kautta voidaan tuottaa ja jakaa sisältöjä muualle. Järjestelmän skaalautuvuus takaa, etteivät teknologian rajat tule vastaan myöskään silloin, kun palvelua halutaan lähteä kehittämään ja laajentamaan. Toisin kuin monet muut, Drupal kykenee myös käsittelemään suuria liikennemääriä ja kävijäpiikkejä ilman ongelmia.

Yksi syy siihen, miksi niin monet virallisetkin tahot suosivat Drupalia, on sen tietoturva. Drupal on yksi turvalllisimmista avoimen lähdekoodin järjestelmistä. Sen tietoturvatiimi etsii ja torjuu jatkuvasti tietoturvauhkia sekä Drupalin ydin- että lisätyissä moduuleissa ja suuret asiakkaat osallistuvat myös itse aktiivisesti turvallisuuden parantamiseen.

Drupal on sisällönhallintajärjestelmä, joka vastaa vaativan kuluttajan tarpeisiin. Sen monipuoliset ominaisuudet ja jatkuva kehitys tarjoavat sivustoille laajat mahdollisuudet laajentua. Järjestelmä onkin hyvä valinta kasvuhakuiseen liiketoimintaan, koska Drupalissa järjestelmän rajat eivät tule kasvun tielle. Hyvin toteutetut Drupal-sivut ovat pitkäikäinen voimavara yrityksen toiminnalle, Wepardi kertoo.

Lähde: Wepardi