OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Otto Raak. Kuva Raak racing

SPEEDWAY: Otto Raak upeasti 4. PM-finaalissa, Jani Änkiläinen 13.

Speedwayn 250cc Pphjoismaiden mestaruusfinaali ajettiin tänään Norrköpingissa Ruotsissa. PM-menestystä suomalaisista oli jahtaamassa Otto Raak ja Jani Änkiläinen. Speedwayn 250cc on nuorille, 13-16-vuotiaille tarkoitettu kilpailuluokka.

Eilen Ruotsin mestaruuskilpailussa viidenneksi sijoittunut Raak ajoi myös tänään vahvan kilpailun ja keräsi viidestä erästä 12 pistettä. Ensimmäisessä erässään Raak ajoi toiseksi lopulta pronssille ajaneen tanskalaisen Villads Pedersenin vanavedessä. Toisessa erässään joroisten speedwaytaituri ajoi kolmanneksi mestaruuden voittaneen Tanskan tähtikuljettajan Mikkel Andersenin ja hopealle sijoittuneen Ruotsin Rasmus Karlssonin perässä.

Viimeiset kolme eräänsä Raak hienosti voitti ja sijoittui lopputuloksissa komeasti neljänneksi.

– Eilen kaaduin neljännessä erässäni ekapäässä. Kalusto kärsi vaurioita, kuski jäi ehjäksi. Tälle päivälle saatiin pyörä ehjäksi, kiitos Änkiläisten yhteistyön. Pyörä pelasi hienosti ja ajo tuntui hyvältä. Tasavahva suoritus ja neljäs sija, kommentoi Raak.

Suomen toinen edustaja, Jani Änkiläinen ajoi eilen uransa ensimmäisen 250cc kilpailun, sijoittuen Ruotsin mestaruuskilpailussa 11. Tänään varkautelainen ajoi kovatasoisessa kilpailussa ennakkoluulottomasti kolme pistettä ja sijan 13.

Tulokset:
1. Mikkel Andersen, Tanska 15
2. Rasmus Karlsson, Ruotsi 14
3. Villads Pedersen, Tanska 13
4. Otto Raak, Suomi 12 (2,1,3,3,3)
5. Patrick Kruse, Tanska 11
6. Alfred Åberg, Ruotsi 9
7. Jonny Eriksson, Ruotsi 8
8. Dante Johansson, Ruotsi 8
9. Adam Carlsson, Ruotsi 6
10. Casper Appelgren, Ruotsi 6
11. Albin Sigvardsson, Ruotsi 4
12. Felix Woentin, Ruotsi 4
13. Jani Änkiläinen, Suomi 3 (0,1,0,0,2)
14. Alexander Bengtsson, Ruotsi 3
15. Elliot Carlmark, Ruotsi 3
16. Wiktor Ferneborn, Ruotsi 1

Teksti Tomi Nevanperä, ratalajiryhmä/SML