OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tansanialainen jalkapallojoukkue Suomeen

Tansanialaisesta Singidan läänin samannimisestä kaupungista suuntaa innokkaiden 11-vuotiaiden poikien joukkue kohti Euraa. Ensimmäiset viisi päivää eli 3.-7.7.2019 joukkue on ystävyys- ja harjoitusleirillä Eurassa yhdessä Euran Pallon kanssa. Toinen viikko pelataan Helsinki Cupissa ja tutustutaan pääkaupunkiin ja saman ikäisiin suomalaislapsiin.

Matka Suomeen on ikimuistoinen tansanialaispojille, joista harva on käynyt kotikaupunkiaan pidemmällä. Peli- ja oppimismatkan mahdollistaa Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry, joka on vuodesta 2000 saakka tukenut vuosittain vaihtuvan joukkueen matkaa Suomeen. FC Vito Singida -toiminta on käynnistetty osana Singidan läänissä toteutettavaa tasa-arvon, koulunkäynnin ja opiskelumahdollisuuksien kehittämisen sekä alakoulujen liikunnanopetuksen kehittämishanketta. Tansaniassa joukkueeseen pääsy edellyttää pelaajien aktiivista koulunkäyntiä ja sitoutumista harjoitteluun. Projektin kautta opitaan elämänhallintaa, ryhmätyötaitoja, tasa-arvoa ja terveellisiä elämäntapoja.

FC Vito –joukkueen Suomen-vierailun tarkoituksena on tuoda yhteen tansanialaisia ja suomalaisia lapsia liikunnan avulla. LiiKe työstää matkasta globaalikasvatusvideon, jossa on mm. suomalaisia ja tansanialaisia liikuntaleikkejä sekä erilaisia kulttuurien kohtaamisia Eurassa ja Helsingissä. Satakunnassa joukkue vierailee neljän päivän ajan Euran Pallon 08-syntyneiden poikien vieraina. Leiri on ainutlaatuinen mahdollisuus suomalaisille ja tansanialaisille lapsille saada kokemuksia kulttuurienvälisestä kanssakäymisestä. Aiempien vuosien kokemukset ovat olleet valtavan positiivisia – kaverisuhteita on syntynyt ja iloinen yhteinen tekeminen toimii myös mainiona asennekasvatuksena.

Tiistaina 9.7. klo 15-17 järjestetään FC Viton ja FC Viton kannattajien jalkapalloilottelu Käpylän kentällä.