OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kaste

Näin pahasti lapsen kastaminen voi epäonnistua – venäläinen pappi lähes pahoinpitelee lasta

Kuvituskuva: Nicole Honeywill / Unsplash

RT.com julkaisi tänään artikkelin ortodoksipapista, joka kastoi lasta liian pienessä vadissa. Kristillinen kaste on monelle perheelle tärkeä tilaisuus, mutta kaste tulisi suorittaa siihen sopivassa paikassa, jottei kastettava joudu kaltoin kohdelluksi kastetilaisuudessa. Tästä syystä monet kristilliset yhteisöt kastavat seuraajat riittävän suuressa altaassa, järvessä tai merellä, kuten alun perin on ajateltukin.

Kastetilaisuus on saanut runsaasti kritiikkiä mediassa erityisesti Venäjällä. RT kertoo, että kirkko olisi pyytänyt lapsen äidiltä anteeksi. Äiti on tehnyt rikosilmoituksen ja videolla näkynyt ortodoksipappi on vahvasti sitä mieltä, että kyseisessä rituaalissa ei ollut mitään vikaa.

Katso video tästä. Mikäli alla oleva video ei toimi, löydät alkuperäisen videon täältä.

Videon julkaisija: Viktoria Nikolaevna

Alla olevalla videolla esitellään oikeaa tapaa tehdä kristillinen kaste.