Mitä ostaa lahjaksi lukutoukalle? Tästä vinkit jouluksi – ehdit vielä tilata

Jouluna voi muistaa läheistä kirjalahjalla. Kirjoja luetaan Suomessa vieläkin erittäin paljon ja vuonna 2019 on julkaistu iso määrä uusia, mielenkiintoisia kirjoja niin suomalaisilta kuin myös ulkomaisilta kirjailijoilta. Olemme listanneet tähän muutamia ehdotuksiamme siitä, millaisia kirjoja voi ostaa ja mistä niitä saa.

Miksi ostaa lahjaksi kirja?

Kirjoista tekee erityisen hyvän lahjaidean se, että niitä löytyy niin monesta eri aiheesta ja niillä voi ilahduttaa niin monista eri asioista kiinnostuneita henkilöitä. Kirjoja voi ostaa sellaisenaan, niin sanotusti vanhanaikaisesti, eli painettuina tai myös sähköisinä. E-kirja on siitä mukava lahja, että sen voi ostaa sellaisellekin henkilölle lahjaksi, jota ei välttämättä näe jouluna ollenkaan, mutta haluaa silti muistaa. Silloin ei tarvitse miettiä sitä, kulkeeko posti vai ei.

Kun ostaa painetun kirjan, on se lahjapaketti, joka tuntuu kädessä hyvältä, näyttää hyvältä ja antaa lähes aina positiivisen tunteen. Varsinkin jos tiedät, että läheisesi lukee jotain kirjasarjaa, mutta ei ole ehtinyt ostaa vielä uutta osaa, voit näyttää huolehtivasi ostamalla sen hänen puolesta. Lisäksi voit myös ostaa aina jonkin kirjasarjan ensimmäisen kirjan ja houkutella heidät uusien kirjojen pariin sitä kautta.

Kirja sopii lahjaksi minkäikäiselle tahansa. Jopa pienet lapset pitävät kirjoista lahjoina, sillä lapsille suunnatut kirjat herättävät samalla tavalla mielenkiintoa pienokaisissa, kuin monille aikuisille esimerkiksi elämäkerrat. Lapset innostuvat välillä pienistäkin asioista ja värikkäät, kuvitetut lastenkirjat menevät melko varmasti aina kaupaksi.

Kirjat ovat yleisesti ajateltuna ajaton lahja, joka ei menetä arvoaan. Kirjoja voi lukea monta kertaa uudestaan, ne voi antaa eteenpäin tai lahjoittaa. Monessa lahjassa on usein sellainen tilanne, että mikäli sen saa lahjaksi, ei sitä voi antaa enää eteenpäin. Kirjoihin se ei kuitenkaan päde samalla tavalla, koska tärkeää olisi, että kirja olisi aina luettavana.

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mikäli ostat näiden linkkien kautta, saamme niistä komission. Näin autat meitä ylläpitämään jatkossakin ilmaista mediaa. Kiitos!

Kotimainen kirjallisuus

Aloitetaan luetuimmista ja suosituimmista kirjoista. Ne usein kuvastavat sitä, mitä suomalaiset lukevat ja mikä kiinnostaa. Marraskuussa 2019 Kirjakauppaliiton tilastojen mukaan luetuimpia kotimaisia teoksia olivat Ilkka Remesin Kremlin nyrkki, joka oli luetuin kotimainen kaunokirjallinen romaani. Tietokirjallisuudessa listaykköseksi nousi LOIRI., Jari Tervon kirjoittama elämäkerta Vesa-Matti Loirista. Lasten ja nuorten kirjallisuuden osalta luetuimpien listalta löytyy myös kotimainen teos – kukas muukaan, kuin Mauri Kunnas. Hänen uusimpia teoksiaan Hurjan hauska unikirja sopii 3-6-vuotiaiden lasten arki-iltaan erinomaisesti.

Näistä kirjoista tällä hetkellä alennuksessa ovat Kremlin nyrkki ja Hurjan hauska unikirja.

Kremlin nyrkki

Sidottu, suomi, 2019

Ilkka REMES

Kustantaja: Werner Söderström Osakeyhtiö

Sivumäärä: 440

Luottamus. Petos. Maailma suursodan kynnyksellä.

KIRJA
HINTA: 22.90 € (norm. 29.90 €)
23% SÄÄSTÖ!
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 14.90 € (norm. 16.90 €)
Lue lisää


Hurjan hauska unikirja

Sidottu, suomi, 2019

Mauri KUNNAS

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 27

Kaikkien aikojen hauskin kirja nukkumaanmenon ihanuudesta ja kamaluudesta.

KIRJA
HINTA: 24.90 € (norm. 26.90 €)
7% SÄÄSTÖ!
Lue lisää

Kotimaisista teoksista olemme tehneet aikaisemmin tänä vuonna kirja-arvostelun Juha Miedon elämäkerrasta Mieto. Voit lukea kirja-arvostelun seuraavan linkin alta. Mieto oli myös suosituimpien kirjojen listalla marraskuussa.

Vuosi 2019 oli kaiken kaikkiaan huippuvuosi elämäkertojen osalta, sillä Juha Miedon ja Vesa-Matti Loirin lisäksi moni muukin suomalainen sai itselleen arvoisensa elämäkerran. Autourheilumaailman huiput Kimi Räikkönen ja Mika Salo saivat myös omat elämäkerrat. Nämä kaksi kirjaa ovat varmasti monen lahjatoivelistalla.

Mika Salo – Elämäni

Sidottu, suomi, 2019

Heikki KULTA

Kustantaja: readme.fi

Sivumäärä: 262

Tämä kirja vie sinut salamyhkäiseen F1-maailmaan ja kertoo Mika Salon menestyksestä kuin myös hänen kokemistaan vastoinkäymisistä.

KIRJA
HINTA: 22.90 €
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 15.90 € (norm. 16.90 €)
Lue lisää


Tuntematon Kimi Räikkönen

Pokkari, suomi, 2019

Kari HOTAKAINEN

Kustantaja: Siltala

Sivumäärä: 327

Mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu? Mitä ajattelee ihminen, jonka moni tietää, mutta harva tuntee?

KIRJA
HINTA: 8.90 €
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 9.90 €
Lue lisää

Ulkomainen kirjallisuus

Mitä tulee ulkomaiseen kirjallisuuteen, me suomalaiset emme syrji. Marraskuussa 2019 suomalaiset lukivat ja ostivat useita uusia ulkomaisia teoksia, joista löytyy erinomaisia lahjaideoita. Ulkomaisia kirjoja voi tietysti ostaa niin suomeksi käännettynä, kuin myös alkuperäiskielellä tai englanniksi käännettynä. Tästä muutamia suosituimpia kirjoja pukinkonttiin!

Veitsi

Sidottu, suomi, 2019

Jo NESBØ

Kustantaja: WSOY

Sivumäärä: 570

Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken.

KIRJA
HINTA: 22.90 € (norm. 29.50 €)
22% SÄÄSTÖ!
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 11.90 € (norm. 17.90 €)
Lue lisää


Kuilun partaalla

Sidottu, suomi, 2019

Lee CHILD

Kustantaja: Karisto

Sivumäärä: 350

Kova mutta reilu entinen sotilaspoliisi Jack Reacher, nykyajan vaeltava ritari, kohtaa matkoillaan vanhan pariskunnan, joka on joutunut pahaan pulaan. Reacher ryhtyy auttamaan heitä mutta huomaa pian, että vanhan parin ongelmissa kyse ei ole mistään pikkurikollisista, vaan hänen uransa vaarallisimmista vastustajista…

KIRJA
HINTA: 28.40 €
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 19.90 €
Lue lisää


Auschwitzin tatuoija

Sidottu, suomi, 2019

Heather MORRIS

Kustantaja: Aula Co

Sivumäärä: 286

Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani slovakialaisen Lale Sokolovin vaiheista ja uskomattomasta selviytymisestä Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä.

KIRJA
HINTA: 20.90 € (norm. 23.90 €)
13% SÄÄSTÖ!
Lue lisää

E-KIRJA
HINTA: 10.90 €
Lue lisää

Toivotamme koko OHO Live TV:n tiimin puolelta erinomaista saapuvaa joulua ja toivottavasti löysit sellaisen lahjan, jonka halusitkin läheisellesi löytää. Kumppanimme Adlibris ja Elisa Kirja auttavat sinua mielellään löytämään sopivan lahjan, mikäli näistä meidän suosituksista ei vielä löytynyt sitä oikeaa.

Mikäli haet kuitenkin jotain täysin muuta, katso myös nämä jouluvinkkimme!