OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mitä ostaa lahjaksi lukutoukalle? Tästä vinkit jouluksi – tilaa nyt!

Päivitetty 7.10.2020!

Jouluna voi muistaa läheistä kirjalahjalla. Kirjoja luetaan Suomessa vieläkin erittäin paljon ja joka vuosi julkaistaan iso määrä uusia, mielenkiintoisia kirjoja niin suomalaisilta kuin myös ulkomaisilta kirjailijoilta. Olemme listanneet tähän muutamia ehdotuksiamme siitä, millaisia kirjoja voi ostaa ja mistä niitä saa.

Miksi ostaa lahjaksi kirja?

Kirjoista tekee erityisen hyvän lahjaidean se, että niitä löytyy niin monesta eri aiheesta ja niillä voi ilahduttaa niin monista eri asioista kiinnostuneita henkilöitä. Kirjoja voi ostaa sellaisenaan, niin sanotusti vanhanaikaisesti, eli painettuina tai myös sähköisinä. E-kirja on siitä mukava lahja, että sen voi ostaa sellaisellekin henkilölle lahjaksi, jota ei välttämättä näe jouluna ollenkaan, mutta haluaa silti muistaa. Silloin ei tarvitse miettiä sitä, kulkeeko posti vai ei.

Kun ostaa painetun kirjan, on se lahjapaketti, joka tuntuu kädessä hyvältä, näyttää hyvältä ja antaa lähes aina positiivisen tunteen. Varsinkin jos tiedät, että läheisesi lukee jotain kirjasarjaa, mutta ei ole ehtinyt ostaa vielä uutta osaa, voit näyttää huolehtivasi ostamalla sen hänen puolesta. Lisäksi voit myös ostaa aina jonkin kirjasarjan ensimmäisen kirjan ja houkutella heidät uusien kirjojen pariin sitä kautta.

Kirja sopii lahjaksi minkäikäiselle tahansa. Jopa pienet lapset pitävät kirjoista lahjoina, sillä lapsille suunnatut kirjat herättävät samalla tavalla mielenkiintoa pienokaisissa, kuin monille aikuisille esimerkiksi elämäkerrat. Lapset innostuvat välillä pienistäkin asioista ja värikkäät, kuvitetut lastenkirjat menevät melko varmasti aina kaupaksi.

Kirjat ovat yleisesti ajateltuna ajaton lahja, joka ei menetä arvoaan. Kirjoja voi lukea monta kertaa uudestaan, ne voi antaa eteenpäin tai lahjoittaa. Monessa lahjassa on usein sellainen tilanne, että mikäli sen saa lahjaksi, ei sitä voi antaa enää eteenpäin. Kirjoihin se ei kuitenkaan päde samalla tavalla, koska tärkeää olisi, että kirja olisi aina luettavana.

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mikäli ostat näiden linkkien kautta, saamme niistä komission. Näin autat meitä ylläpitämään jatkossakin ilmaista mediaa. Kiitos!

Kotimainen kirjallisuus

Aloitetaan luetuimmista ja suosituimmista kirjoista. Ne usein kuvastavat sitä, mitä suomalaiset lukevat ja mikä kiinnostaa. Syksyllä 2020 näemme listoilla monenlaisia genrejä ja tilastojen mukaan tällä hetkellä luetuimpia teoksia ovat Maria Petterssonin Historian jännät naiset – Merirosvoja, meedioita, vakoojaprinsessoja ja varkaita, Jonna Nordströmin
Jonsukat – Villasukkarakkautta ja tietysti monilahjakkaan maastohiihtäjän Mona-Liisa Nousiaisen tunteikas elämäkerta Mona-Liisa on yksi suosikeista.

Näistä kirjoista tällä hetkellä alennuksessa ovat Historian jännät naiset – Merirosvoja, meedioita, vakoojaprinsessoja ja varkaita.

Historian jännät naiset – Merirosvoja, meedioita, vakoojaprinsessoja ja varkaita

Sidottu, suomi, 2020

Maria Pettersson

Odotettu tietokirja tutustuttaa yli 50 voimanaiseen, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan mutta joista harva on kuullut.

KIRJA
HINTA: 23,90€ (norm. 24.90 €)
4% SÄÄSTÖ!
Osta nyt

E-KIRJA
HINTA: 12.90 € (norm. 16.90 €)
Osta nyt
Etu voimassa 25.10. saakka


Mona-Liisa

Sidottu, suomi, 2020

Laura Arffman

Monilahjakkaan maastohiihtäjän tunteikas elämäkerta
Ihminen menestyksen ja julkisuuskuvan takana

KIRJA
HINTA: 24.90 €
Osta nyt

E-KIRJA
HINTA: 12.90 € (norm. 17.90 €)
Osta nyt
Etu voimassa 31.10. saakka


Ulkomainen kirjallisuus

Mitä tulee ulkomaiseen kirjallisuuteen, me suomalaiset emme syrji. Suomalaiset lukevat ja ostavat useita uusia ulkomaisia teoksia, joista löytyy erinomaisia lahjaideoita. Ulkomaisia kirjoja voi tietysti ostaa niin suomeksi käännettynä, kuin myös alkuperäiskielellä tai englanniksi käännettynä. Tästä muutamia suosituimpia kirjoja pukinkonttiin!

Auringon sisar

Sidottu, suomi, 2020

Lucinda Riley

Rakastetun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan kuudes osa Auringon sisar vie uskomattomalle matkalle, joka ulottuu nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista Afrikan avarille tasangoille, toisen maailmansodan alkuun.

KIRJA
HINTA: 25.90 €
Osta nyt

E-KIRJA
HINTA: 13,52 € (norm. 16.90 €)
Osta nyt
Messuetu voimassa 1.11. asti!


Suon villi laulu

Sidottu, suomi, 2020

Delia Owens

Sydäntä särkevä kasvutarina, murhamysteeri ja lumoava kertomus luonnon kauneudesta.

KIRJA
HINTA: 23,90 (norm. 29.70 €)
Osta nyt

E-KIRJA
HINTA: 12,72 € (norm. 15.90 €)
Osta nyt
Messuetu voimassa 1.11. asti!


Toivotamme koko OHO Live TV:n tiimin puolelta erinomaista saapuvaa joulua ja toivottavasti löysit sellaisen lahjan, jonka halusitkin läheisellesi löytää. Kumppanimme Adlibris ja Elisa Kirja auttavat sinua mielellään löytämään sopivan lahjan, mikäli näistä meidän suosituksista ei vielä löytynyt sitä oikeaa.

Mikäli haet kuitenkin jotain täysin muuta, katso myös nämä jouluvinkkimme!