OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

SONY DSC

Korona toi mukanaan haasteita, mutta myös uutta ja positiivista – näin muusikko Tuija Rantalainen selviää vaikeasta ajasta

Tuija Rantalainen on helsinkiläinen taiteen alan monitoimija – laulaja-lauluntekijä, teatterinäyttelijä sekä pianisti. Korona-aika tyhjensi keikkakalenterin täysin, mutta valoa näkyy tunnelin päässä. Vaikka Tuija kaipaa teatteritöitä ja livekeikkoja, ei aika ole käynyt pitkäksi. Poikkeusaika on antanut tilaa luovalle studiotyöskentelylle.

Tammikuussa Tuija Rantalainen julkaisi hänen kolmannen sooloalbuminsa “Ruokolahden leijona”. Tuija on palkittu säveltäjä, saavutuksiin lukeutuu myös Emma-ehdokkuus vuodelta 2016. Omaa musiikkia Tuija on julkaissut jo vuodesta 2008.

Keikkakalenteri on näyttänyt poikkeusaikana tyhjää, kuten muillakin esiintyjillä. Korona-aikana on saanut käyttää luovuutta ja tuloksena onkin löytynyt tavallisesta poikkeavia tapoja esiintyä. Tuija kertoo osallistuvansa muun muassa striimattaviin keikkoihin muiden artistien kanssa. Tuija on myös mukana järjestämässä lastenlauluduonsa kanssa “Vahtikoira Veikko & Tuija” -pihakonsertteja kuluvan kesän aikana. Tuija Rantalainen nähdään myös Oholla esitettävässä CoronaCabaree -tukikonserttisarjassa.

Kuva: Veini Nupponen

Odotan ja kaipaan livekeikkoja ja teatteritöitä. Niihin toivon pääseväni takaisin viimeistään 2021. Lisäksi kalenterissa on biisileirejä Kreetalla, joiden peruuntuminen harmittaisi kovasti. Haaveilen myös uudesta joululaulu-julkaisustani joka ilmestyisi marraskuussa 2020.

Oman musiikin teon lisäksi Tuija säveltää neljää uutta lastennäytelmää, jotka julkaistaan kesän aikana. Tuija Rantalainen on myös mukana kahdessa uudessa projektissa, jotka liittyvät hänen kotiseutuihinsa. Rural Explorer -hankkeelle tehdään tilauksesta kaksi teosta, jotka linkittyvät Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon.

Vaikka tilanne on ollut poikkeuksellinen, se on osoittautunut Tuijan mielestä positiivisesti. Ihmiset ovat olleet halukkaita auttamaan toisiaan, eivätkä työt ole kokonaan loppuneet. Myös tukea on voinut hakea työn jatkuvuuden takaamiseksi.

Koronakevät on osoittanut, että ihmiset haluavat auttaa toisiaan. Minulle on tulvinut tilaussävellystöitä, striimattuja esiintymistilaisuuksia ja olen myös saanut taloudellista tukea sekä säätiöiltä että yhteiskunnalta. Yksi hienoin auttamishalun ilmentymä on tämä CoronaCabaree. Olen äärettömän kiitollinen, että saan olla siinä mukana.

Lasten CoronaCabaree lauantaisin Oholla kello 10:00

Koko perheen CoronaCabaree sunnuntaisin kello 19:00

CoronaCabaree – uusien jaksojen sekä uusintojen aikataulun löydät OHO-oppaasta.