OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Vesimeloni on kesäihon paras kaveri

Kukapa ei rakastaisi vesimelonia? Jopa Harry Styles hehkuttaa hedelmää uudessa Watermelon Sugar-kesähitissään. Vesimeloni on todellinen superfood, joka sopii kuumien kesäpäivien raikkaaksi ja ravitsevaksi herkuksi. Sen kosteuttavat ja anti-inflammatoriset ominaisuudet tekevät siitä myös täydellisen lisän kesän ihonhoitorutiiniin.

Juuret korealaisessa kauneudenhoidossa

Vesimelonin hyödyntäminen ihonhoidossa on ikivanha perinne. Etenkin korealaisessa ihonhoidossa paljon vettä sisältävää hedelmää on käytetty jo pitkään.

– Nyt kun olen ihotautilääkäri, ymmärrän vihdoin omituisen kasvohoidon, jonka äitini käski minua tekemään aina, kun söin vesimelonia. Hän tapasi leikata vesimelonin valkoisen osan esiin ja kehottaa minua hankaamaan sitä kasvoihini, muistelee sertifioitu ihotautilääkäri Tiffany J. Libby.

Vesimelonilla onkin lukuisia iholle edullisia vaikutuksia.

– Vesimeloni sisältää runsaasti ihoa helliviä A-, C- ja E-vitamiineja, joiden ansiosta sillä on antioksidanttinen kyky neutralisoida vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, hän selittää.

Myös kosmetiikkabrändi Glow Recipen perustajat Christine Chang ja Sarah Lee muistavat, että vesimelonia käytettiin heidänkin lapsuudessaan.

– Isoäitimme tapasivat hangata vesimelonia ihollemme. Koreassa ihmiset tapasivat survoa hedelmän ja suihkuttaa sen mehua kasvoilleen. Se on aina ollut ihonhoidon Graalin malja, joten halusimme jatkaa ainesosan hyödyntämistä, Lee kertoo.

Hän viittaa Glow Recipen vuonna 2017 syntyneeseen vesimelonikasvonaamioon, joka saavutti välittömästi valtavan suosion. Sittemmin yritys on lisännyt valikoimaansa myös vesimelonia sisältävän, kosteuttavan kasvoveden.

Miten vesimelonia kannataa käyttää?

Vesimeloni sisältää peräti 90 prosenttia vettä, sekä runsaasti antioksidantteja. Siksi hedelmä auttaa vähentämään punoitusta, ehkäisemään tulehduksia ja edistää ihon parantumista.

– Se kosteuttaa ihoa ja tuo sille kimmoisuutta. Se myös rauhoittaa ihoa. Lisäksi siitä voi olla apua kuivuuden takia hilseilevälle iholle, Lee selittää.

Kuva: pexels.com

Melonin eri osat tarjoavat erilaisia hyötyjä iholle.

– Hedelmäliha on täynnä vettä ja tarjoaa luontaista kosteutusta kuivalle iholle. Kuoria voidaan käyttää lievittämään ihon ärsytystä, sekä kosteuttamaan ja korjaamaan ihoa. Siemenet ovat täynnä proteiinia ja rasvahappoja, jotka tuovat iholle täyteläisyyttä ja kosteutta, tohtori Libby luettelee.

Ihonhoidossa vesimelonin seuraksi sopivat erityisen hyvin muut kosteuttavat ainesosat, esimerkiksi hyaluronihappo, sekä antioksidantit, kuten C- ja E-vitamiini. Glow Recipe puolestaan yhdistää vesimelonin ihoa kuoriviin AHA-happoihin. Changin mukaan vesimelonin rauhoittavat ominaisuudet toimivat ikään kuin iskunvaimentimena, jotta tehokkaat hapot eivät ärsytä ihoa.

Koska ja kenelle vesimeloni sopii käytettäväksi?

Koska vesimeloni sisältää 90 prosenttia vettä, on se Libbyn mukaan turvallinen valinta iholle kuin iholle.

– Tämän hedelmän upeat luontaiset ominaisuudet sopivat kaikille ihotyypeille, mukaan lukien akneen taipuvaiselle sekä herkälle iholle. Me kaikki voimme hyödyntää sen anti-inflammatorisia ominaisuuksia rauhoittaaksemme punoittavaa tai stressistä kärsivää ihoa, erityisesti tällaisena aikana, Lee selittää.

Kuten luonnonmukaisten tuotteiden kanssa yleensäkin, vesimelonin käytössä tarvitaan malttia. Olipa kyse itse hedelmästä tai sitä sisältävistä tuotteista, kaikki vaikutukset eivät näy yhden käyttökerran jälkeen.

– Saatat heti huomata, että iho on rauhoittunut ja vähemmän punainen tai ärtynyt. Mutta kuten useimpien ihonhoitotuotteiden kohdalla, kestää vähintään 30 päivää, että ihosolut uusiutuvat ja vasta silloin pidemmän aikavälin vaikutukset alkavat näkyä, tohtori Libby muistuttaa.

Lähde: Elle