OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Seitsemän kenkätrendiä, jotka vuosi 2020 toi mukanaan

Uusi vuosi, uudet kengät. Tämän vuosikymmenen käynnistyessä on vihdoin aika laittaa ysärivaikutteiset iskälenkkarit hyllylle ja antaa uusille kenkätrendeille mahdollisuus. Vuoden 2020 kesään kuuluu väreillä ja muotoilulla leikitteleviä kenkiä, joiden koroista ei puutu korkeutta.

Harper’s Bazaar listasi kesän kuumimmat jalkinetrendit.

Ketjukoristeet

Ketjuilla koristellut kengät ovat kuin koruja. Näitä statement-kenkiä on nähty useammallakin catwalkilla vuonna 2020. Kesään sopivat naiselliset korolliset sandaalit, mutta syksyllä trendiä voi jatkaa rock-henkeä huokuvilla, ketjullisilla nilkkureilla.

Mallia trendiin voi hakea vaikkapa Oscar de la Rentalta ja Proenza Schoulerilta.

Uusi loaferi

Loaferit tekevät taas paluun. Tällä kertaa loaferi on kuitenkin kaikkea muuta, kuin tylsä toimistokenkä. Tätimäiseksi moitittu kenkä on saanut nuorekasta särmää paksusta platform-pohjasta sekä nilkan paljastavasta slingback-mutoilusta.

Tutustu ainakin Pradan, Louis Vuittonin ja Lanvinin mallistoihin.

Värikkäät saappaat

Polveen asti ulottuvat saappaat ovat taas huippumuodikkaat. Unohda kuitenkin tuttu ja turvallinen musta. Vuoden 2020 saappaissa leikitellään sateenkaaren väreillä. Hanki kaappiisi aurinkoisen keltaiset tai sähkönsiniset saappaat, jotka piristävät mieltä vielä silloinkin, kun syksyn pimeys alkaa painaa.

Muun muassa Miu Miu, Gucci ja Marc Jacobs ovat suunnitelleet herkullisen värisiä saapikkaita.

Sidottavat kengät

Espadrillot ovat muodissa joka ikinen kesä. Tänä vuonna niiden rinnalle on kuitenkin ilmestynyt lisää nilkan ympärille sidottavia kenkiä. Esimerkiksi korkeakorkoiset narusandaalit ovat astetta seksikkäämpi valinta kesäiltojen rientoihin. Rohkeimmat fashionistat sitovat narut housunlahkeiden päälle.

Luksusmerkit Valentino, Salvatore Ferragamo ja Isabel Marant ovat tämän trendin huipulla.

Mega-korkeat platformit

Unohda kitten heel-kengät, tämän vuoden koroissa saa olla kunnolla korkeutta. Platform-korot vain kasvavat kasvamistaan ja niitä löytyy nyt kaikista kenkämalleista sandaaleista saappaisiin.

Hae inspiraatiota esimerkiksi Chloén, Tibin ja Miu Miun mallistoista.

Minimalistinen muotoilu

Minimalismi on jo jonkin aikaa näkynyt pukeutumisessa ja tällä kaudella se on löytänyt tiensä myös jalkineisiin. Neutraalit sävyt ja puhtaat linjat tuovat ulkoasuun eleganssia. Hyvä peruskenkä on fiksu hankinta, sillä se ei poistu muodista yhden kauden jälkeen. Mikä parasta, tämä kenkä sopii asun kuin asun seuraksi.

Huippusuunnittelijat Bottega Veneta ja Givenchy ovat tämän trendin edelläkävijöitä.

View this post on Instagram

By Tyrone Lebon

A post shared by Bottega Veneta (@bottegaveneta) on

Maryjane-kengät

Vanhat kunnon Maryjanes-kengät tekevät paluun pitkän tauon jälkeen. Suloiset remmikengät ovat täydellinen valinta kesän juhliin. Naisellisuutta huokuviin kenkiin voi lisätä leikkisyyttä valitsemalla kirkkaanvärisen parin.

Ihanimmat maryjanesit löytyvät Marc Jacobsin, Jason Wun ja Carolina Herreran tuoreista mallistoista.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram