OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Top 10 nettipeliä, jotka ovat valloittaneet milleniaalien vapaa-ajan

Nettipeli on käsite, joka pitää sisällään paljon. Videopelit ovat tulleet elämäämme jäädäkseen ja niitä voi pelata niin mobiilissa, kuin tietokoneellakin. Varsinkin, jos koet, että et tiedä nettipeleistä mitään, tässä selkeä katsaus erilaisiin nettipeleihin!  

Parasta on se, että monet nettipelit ovat sellaisia, jotka eivät tarvitse erityisiä vaatimuksia toimiakseen, sekä ne toimivat eri laitteilla. Listaamme tähän top 10 nettipeliä, jotka ovat valloittaneet milleniaalien vapaa-ajan! 

Mobiilipeleissä on paljon pelejä, jotka ovat nousseet suosioon viime aikoina. Nettipelit eivät kuulu pelkästään teineille, vaan niistä voivat nauttia kaikenikäiset pelaajat. Kunhan osaat ladata pelin puhelimeesi, niin käytännössä olet valmis pelaamaan. Nettipelejä on tietysti optimoitu tietokoneellekin, mikä on edelleenkin aktiivisten nettipelaajien suosiossa.  

Nettipelit voivat olla yksinpelejä, ystävien kanssa tai verkossa pelattavia, sekä monissa voi tehdä myös omia panoksia. 

10. Minecraft 

Minecraft kuuluu ehdottomasti monen listoille jo, mutta jos ei kuulu, nyt on hyvä aika aloittaa! Minecraftissä rakennat ja tuhoat, sekä teet käytännössä mitä oikeastaan haluatkaan vapaassa maailmassa. Peliä pelataan juuri mobiilissa ja olet yhdistettynä muihinkin pelaajiin. Hupia riittää varmasti! 

9. Pokemon GO 

Pokemonit eivät varmastikaan häviä meidän arjestamme vielä pitkään aikaan. Pokemonit ovat edelleen suosittuja ja tästä syystä mobiilille rakennettu Pokemon GO on yksi maailman suosituimmista nettipeleistä. Siinä kerätään pokemoneja ja samalla kuljetaan ympäri kaupunkia (oikeasti!). 

8. Fortnite 

Vihattu tai rakastettu. Siitä ei kuitenkaan pääse yli, että Fortnite on vain yksinkertaisesti suosituimpia nettipelejä. Fortnitea kuvaillaan pelinä, joka yhdistää muista suosituista ampumis- ja rakennuspeleistä parhaimmat osat. Mitä mieltä sinä olet Fortnitesta vai tuleeko sinulle mieleen vain se tanssi? 

7. Dota 2 

Hauskinta on se, että Dota (Defense of the Ancients) on jo melko vanha peli, mutta varmastikin sen maksuttomuus pitää se edelleen suosituimpien listalla. Dota on strategiapeli, jossa suojellaan nimensä mukaisesti iänikuista. Sitä voi pelata yksin tai moninpelinä.  

6. Tetris 99 

Vanha kunnon Tetris! Tosin hieman uudistetussa ulkoasussa ja paljon haastavammassa ympäristössä. Luulitko olevasi Tetris-ammattilainen? Kokeile uutta Tetristä ja todennäköisesti oletkin melko huono… mutta pelaaminen on silti hauskaa! 

5. League of Legends 

Taas mennään legendojen puolelle! Monessa eri mielessä nimittäin. League of Legends, tutummin LOL, on todellakin legendaarinen peli. Dota ja LOL jakavat leirit kahteen ja monesti ne, jotka pelaavat toista, eivät koskaan pelaa toista. Ne ovatkin melko samanlaisia ja riippuen siitä, keneltä kysyy, jompikumpi on aina selkeästi toista parempi. 

4. Kolikkopelit 

Seikkailunhimoiset pelaajat löytävät itsensä helposti Gonzo’s Quest kolikkopelin parista. Sen koko tunnelma on niin ainutlaatuinen ja viihdyttävä, että sen pariin unohtaa itsensä helposti. Erinomaista ajanviettoa! 

Kolikkopelien aateliin kuuluva Book of Ra-kolikkopeli on niille, jotka kaipaavat matkalle, mutta eivät välttämättä heti pääse. Hyppää huikeaan Egyptin maailmaan ja näpyttele itsellesi lomatunnelmaan. 

Kolikkopelien ystävistä ei löydy montaa, jotka eivät tiedä Starburstia. Kyseessä on oikeasti todella suosittu peli ja monestakin syystä. Se toimii ja on todella hauskaa ajanvietettä. Starburstia on pelattu jo vuodesta 2012. 

Tietysti lisäksi on olemassa hauskimmat kolikkopelit, joista suomalaiset pitävät paljon. Parhaat kolikkopelit löytyvät usein juuri suomalaisilta pelisivustoilta

3. PUBG 

Aivan varmasti yksi tämänhetkisistä huippupeleistä. PUBG on monipuolinen, viihdyttävä, mutta jos ei pidä ampumisesta, silloin se ei tietysti ole ehkä se paras vaihtoehto. Nopeatempoinen ja helppo peli oppia. 

2. Red Dead Online 

Videopelejä aktiivisesti pelaavat tietävät varmasti Red Dead Redemption-nimisen pelin ja nyt sitä voi pelata suoraan netissäkin. Red Dead Online ei ole ehkä vielä niin suosittu kuin alkuperäinen peli tai esimerkiksi GTA:n nettipelit, mutta se on silti vakiinnuttanut paikkansa jo pelkästään erinomaisen tarinansa vuoksi. 

1. Counter-Strike: Global Offensive 

Valven listoille kuuluva CS on legenda jo sellaisenaan, eikä ole yllätys, että se löytyy myös nettipelien kärkilistoilta. Nopeatempoinen ja mukaansa vetävä peli on helppo oppia, mutta siinä on vaikea olla paras.  

Löysitkö tästä omat suosikkisi? Mitkä nettipelit ovat valloittaneet sinun vapaa-aikasi? 

PeliAvainsanat
1. Counter-Strike: Global OffensiveLegenda, nopeatempoinen, ampuminen
2. Red Dead Online Seikkailu, toiminta
3. PUBG Moninpeli, last man standing
4. Kolikkopelit Kasinopelit
5. League of Legends Strategia, toiminta
6. Tetris 99 Retro, älypeli
7. Dota 2 Strategia, toiminta
9. Pokemon GO Aktiivinen, interaktiivinen, keräily
10. Minecraft Hiekkalaatikko, rakentaminen