OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

AC/DC juhlistaa uutta levyään näyttävästi Suomen Lapissa

Tänään perjantaina (13.11.) julkaistua aussipumppu AC/DC:n uutta Power Up -albumia on juhlistettu ympäri maailmaa monin eri tavoin. Yksi näkyvimpiä tempauksia on ollut rakennusten seiniin heijastetut valtavat AC/DC -valotaideteokset, joita on nähty isojen kaupunkien keskustoissa ympäri maailmaa. Komein ja omintakeisin julkaisutempaus tehtiin kuitenkin Suomen Lapissa, jossa valtava puusta tehty AC/DC -logo paloi upeissa Levitunturin maisemissa.

Kun tieto maailmalla tehdyistä valotaideteoksista kantautui Suomeen, oli itsestään selvää, että yhtyettä haluttiin kunnioittaa myös täällä – mutta suomalaisella twistillä.

”Legendaarisen AC/DC:n uusi albumi on sen verran iso positiivinen yllätys tähän harmaaseen vuoteen 2020, että halusimme ehdottomasti toteuttaa tempauksen, joka näkyisi artisteille asti. Meiltä Suomesta puuttuu yleisesti tunnistettavat monumentit, kuten Riemukaari tai Big Ben, mutta talvista Lappia paremmaksi on vaikea muiden maiden pistää. Ja vaikka tällä hetkellä matkustaminen Lappiin ulkomailta on vaikeaa, halusimme tällä tempauksella maailmanlaajuisesti muistuttaa Suomen luonnon ja Lapin arktisesta, uniikista kauneudesta. Saimme pähkähullulle ideallemme innostunutta tukea yhteistyökumppaniltamme Visit Leviltä ja yhdessä saimme toteutettua mieleenpainuvan kokonaisuuden”, kertoo Sony Music Finlandin Director of Partner Services Kaisu Pulli.

”Me suomalaiset olemme rock-kansaa ja tässä tempauksessa yhdistyy hyvin kauniilla tavalla arktinen Lappi ja maailman suurin rockyhtye. Tempaus rakkaassa Levitunturissamme on upea tapa juhlistaa uutta ja mahtavaa albumia, josta haluamme onnitella koko alueena legendaarista yhtyettä. Toivottavasti saamme heidät jonain päivä tänne Leville esiintymään”, sanoo Visit Levin markkinointijohtaja Maija Palosaari.

Voit katsoa videon alta:

AC/DC:n tänään julkaistu Power Up -albumi sisältää kaksitoista uutta kappaletta. Kyseessä on yhtyeen 20. studioalbumi ja ensimmäinen julkaisu sitten vuonna 2014 ilmestyneen Rock or Bust -levyn. Power Up -albumilla AC/DC palaa yhteen tuottaja Brendan O’Brienin kanssa, joka tuotti myös yhtyeen edelliset albumit Black Ice (2008) ja Rock Or Bust (2014).

Yhtyeen kokoonpano uudella levyllä on Angus Young (soolokitara), Brian Johnson (laulu), Cliff Williams (basso), Phil Rudd (rummut) ja Stevie Young (rytmikitara).