OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Käytätkö sinäkin C-vitamiinia väärin?

Jokainen ihonhoidosta kiinnostunut on varmasti jo tietoinen C-vitamiinin hyödyistä. Tehokas antioksidantti torjuu vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja iholla ja ehkäisee näin ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

– Se oli yksi vuoden 2020 haetuimmista ainesosista verkossa, eikä ole vaikea ymmärtää, miksi, sanoo konsultoiva ihotautilääkäri Aikaterini Charakida Cosmopolitan-sivustolla.

C-vitamiinin käyttöön kosmetiikassa liittyy kuitenkin haasteensa. Puhdas C-vitamiini voi olla hyvin epävakaa ja se menettää helposti tehonsa. Rahojen syytäminen C-vitamiinia sisältäviin tuotteisiin onkin täysin turhaa, mikäli tuotteen käsittelyssä toimitaan väärin.

Huonosti pakatut tuotteet

C-vitamiinia sisältävän tuotteen laatua voi arvioida pakkauksen perusteella. C-vitamiini alkaa hajota altistuessaan valolle ja ilmalle, jolloin siitä tulee vähemmän tehokas. Oikeanlainen pakkaus ehkäisee tehojen heikentymistä.

– Esimerkiksi tumma pullo ja ilmatiivis pakkaus auttavat, vinkkaa yleislääketieteen konsultti ja CeraVen asiantuntija, tohtori Ifeoma Ejikeme.

Tohtori Charakida suosittelee myös valitsemaan kerran päivässä käytettävän tuotteen, jolloin C-vitamiini altistuu ilmalle harvemmin.

Myös ainesosaluettelo voi paljastaa hyödyllistä tietoa tuotteen tehosta. Jotkut C-vitamiinin muodot ovat vakaampia kuin toiset. Paula’s Choice -yrityksen perustajan, Paula Begounin mukaan askorbiinihappo on tällä hetkellä kaikkein tutkituin ja vakain kosmetiikassa käytetty C-vitamiinin muoto.

Kuva: pexels.com

Vääränlainen kotisäilytys

Kuten sanottu, oikeanlainen pakkaus auttaa suojaamaan C-vitamiinia hajoamiselta. Tuotteen oikeanlainen säilytys on kuitenkin aivan yhtä tärkeää. Tohtori Ejikeme neuvoo, että tuote on aina syytä suojata lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Vaikka ikkunalaudalle asetellut kosmetiikkapurnukat saattavat näyttää kauniilta, aurinko tekee tuotteista nopeasti hyödyttömiä.

Lisäksi tuotteiden käyttöikään on syytä kiinnittää huomiota. Parin vuoden takaiset, avatut purnukat voi todennäköisesti suosiolla heittää roskiin.

– Monelle tulee yllätyksenä, että jotkut tuotteet kestävät vain kuutisen viikkoa. Kun ostat C-vitamiinia sisältävän tuotteen, käännä pullo ylösalaisin. Pohjasta näet, kauanko tuote säilyy, tohtori Ejikeme neuvoo.

Rutiineista lipsuminen

Kuten ihonhoidossa yleensäkin, johdonmukaisuus on C-vitamiinin käytössä kaiken A ja O. Mikäli tuote unohtuu käyttökertojen välissä hyllyyn viikkokausiksi, on turha odottaa näkyviä tuloksia.

C-vitamiinin kyky suojata ihoa on rajallinen. Siksi päivittäinen käyttö on välttämätöntä sen antioksidanttisten vaikutusten ylläpitämiseksi.

– Säännöllinen käyttö tekee ihosta terveen näköisen, raikkaan ja säteilevän, muistuttaa ihonhoitotuotteistaan tunnettu tohtori Barbara Sturm.

Lähde: Cosmopolitan