OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / aitomedia

Laihdutusleikkauksessa käynyt Sanna Kiiski: Halusin vanhan Sannan takaisin

Juontaja Sanna Kiiski, 46, oli alkuvuodesta otsikoissa käytyään mahalaukun kavennusleikkauksessa. Sitä ennen hän ehti hakea painonhallintaan apua television laihdutusohjelmista. Painoon liittyvät asiat ovat olleet Sannan elämässä läsnä jo kauan, mutta nyt hän uskoo löytäneensä polun kohti tasapainoisempaa arkea.

– Olen kamppaillut painoni kanssa teini-iästä saakka, jolloin sairastuin bulimiaan. Oksentelu on tullut takaisin aina välillä, jos olen ollut stressaantunut, masentunut tai ahdistunut, Sanna kertoo OHO TV:n haastattelussa.

Kun painoa alkoi kertyä, Sanna kärsi muun muassa kuorsauksesta ja nivelkivuista. Hän kertoo ryhtyneensä pudottamaan kiloja siinä vaiheessa, kun hän ei enää viihtynyt omassa kehossaan. Monen muun tavoin hän lähti rajoittamaan syömisiään rankalla kädellä nopeiden tulosten toivossa.

– Olen varmasti kokeillut kaikki olemassa olevat keinot ja keksinyt vielä itse omiakin. Yhteen aikaan en syönyt kuin kerran viikossa kiinteää ruokaa ja muuten join nesteitä. Kävin lenkillä niin, että olin käärinyt ideaalisiteet vatsani ympärille ja istuin vaatteet päällä saunassa. Ikävä kyllä, se mikä nopeasti lähtee, tulee usein myös nopeasti takaisin, Sanna tietää.

Uusi alku

Pitkän yrittämisen jälkeen Sanna meni hakemaan apua ammattiapua lääkäri Pippa Laukalta. Televisio-ohjelman kuvaukset kuitenkin nostivat vanhat traumat pintaan ja kuvausten päätyttyä Sanna huomasi sairastuneensa uudelleen bulimiaan.

– Osallistuin kesällä 2020 Olet mitä syöt -ohjelmaan. Se oli minulle tärkeä kokemus, koska jouduin taas kohtaamaan oman syömishäiriöni, nainen myöntää.

Ohjelmaan osallistuminen kuitenkin herätti ajatuksen laihdutusleikkauksesta ja vuodenvaihteessa Sanna kävi leikkauksessa Tallinnassa. Se oli huolella harkittu päätös, jonka taustalla oli halu saada oma elämä takaisin raiteilleen.

– Halusin saada reippaan startin uudelle elämälleni. Halusin vanhan Sannan takaisin ja halusin päästä eroon kiloista, jotka alkoivat jo haitata elämääni, hän kuvailee päätöstään.

Leikkaus on pakottanut Sannan muuttamaan ruokavaliotaan, sillä vatsaan ei mahdu ruokaa entiseen tapaan. Vaikka leikkauksesta toipuminen ja uuden opetteleminen vaativat pitkäjänteisyyttä, Sanna näkee tulevaisuuden valoisana.

– Nyt tunnen, että olen oikealla tiellä. Vieläkin minulla on matkaa jäljellä, mutta tunnen pikku hiljaa, että voimani ovat alkaneet palautua ja olo on kirjaimellisesti kevyempi.  

Kuva: Instagram