OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Älä sorru näihin ihonhoitomokiin

Ihonhoitoon liittyvien artikkelien ja somevinkkien loputtomassa viidakossa voi joskus olla vaikea tietää, mikä ihonhoidossa on oikein ja mikä väärin. Joku lupaa kaksoispuhdistuksen pelastavan ihon samalla, kun toisaalla kehotetaan karsimaan hoitorutiini minimiin.

Kuten kaikessa muussakin, ihonhoidossa on tärkeintä löytää juuri ne rutiinit, jotka toimivat sinun kohdallasi. Alan ammattilaisten mukaan on kuitenkin muutamia huonoja tapoja, joita jokaisen olisi syytä välttää, sillä ne vaikuttavat negatiivisesti ihon hyvinvointiin ja ulkonäköön.

Who What Wear listasi kuusi sudenkuoppaa, joihin kenenkään ei pitäisi sortua.

1. Et käytä aurinkosuojaa päivittäin

Aurinkosuojan tärkeydestä toitotetaan jatkuvasti, eikä syyttä. Oli sää mikä tahansa, iho tulisi suojata haitallisilta UV-säteiltä joko vaatteilla tai SPF-tuotteilla.

– UV-säteily on suurin yksittäinen ennenaikaista ikääntymistä aiheuttava tekijä, mutta suurin osa uusista asiakkaistani kertoo, että he vain käyttävät aurinkosuojaa vain kesäisin, huomauttaa Mortar & Milk-brändin perustaja Pamela Marshall sivustolla.

UVA-säteet tunkeutuvat myös pilvien ja ikkunalasien läpi. Vaikka UVA-säteet eivät aiheuta näkyvää palamista iholla, ne vaikuttavat tuhoisasti ihon kollageeniin ja elastiiniin.

– Broad Spectrum-suojan käyttö päivittäin on yhtä pakollista kuin hengittämineen, Marshall vannottaa.

2. Poistat meikkisi meikinpoistoliinalla

Kertakäyttöiset puhdistusliinat ovat ehkä käteviä, mutta asiantuntijoiden mukaan ne eivät kuulu hyvään ihonhoitorutiiniin. Paitsi että ne ovat haitallisia ympäristölle, ne voivat myös vahingoittaa ihoa.

– Useimmat meikinpoistoliinat sisältävät kemikaaleja ja kuivattavaa alkoholia, jotka järkyttävät ihon luonnollista pH-tasapainoa. Nämä ainesosat voivat aiheuttaa ärsytystä ja tehdä ihosta kuivan ja herkistyneen. Ne eivät myöskään puhdista ihoa kunnolla, vaan levittävät bakteereja ympäri kasvoja, mistä aiheutuu ajan kanssa lisää ongelmia, selittää julkkisten rakastama kosmetologi Lisa Harris.

Onneksi markkinoilta löytyy paljon helppokäyttöisiä, iholle lempeämpia puhdistustuotteita, joista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan.

– Oma neuvoni on käyttää hyvää puhdistusainetta, joka poistaa lian tehokkaasti samalla, kun se edistää solujen uusiutumista, Harris neuvoo.

3. Käytät liikaa puuteria

Ihon hyvä perushoito on kaiken A ja O, mutta myös meikki voi tuoda kasvoille ylimääräisiä vuosia. Meikkitaiteilija Hannah Martinin mukaan yleisin moka on latoa kasvoille liikaa puuteria.

– Yli-innokas puuterointi voi saada ihon näyttämään kuivalta ja samealta, ja se voi entisestään korostaa juonteita ja ryppyjä, hän sanoo.

Martin kehottaa kaikenikäisiä naisia pyrkimään kevyeen ja kuulaaseen meikkiin, joka tuo kasvoille nuorekasta hehkua.

4. Käytät liian tummaa silmämeikkiä

Ja vaikka näyttävä smokey eye -meikki voi sopia illanviettoon, on hyvä muistaa, että tumma ja voimakas silmämeikki vanhentaa.

– Liian tumma eyeliner saa silmät näyttämään pienemmiltä. Valitse mieluummin pehmeä ruskea tai harmaa kehystämään silmiä. Lopputulos on hienovaraisempi ja modernimpi, Martin neuvoo.

Hän muistuttaa, että meikkisävyihin kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota.

– Liian tumma meikkivoide, hyvin tumma huulipuna ja poskipunan skippaaminen voivat kaikki vanhentaa.

5. Unohdat kosteusvoiteen

Kosteusvoiteen tulisi kuulua jokaiseen ihonhoitorutiiniin. Asiantuntijoiden mukaan kosteus on ensisijaisen tärkeää nuorekkaan ihon ylläpitämiseksi.

– Jokainen iho tarvitsee kosteutusta. Jos et kosteuta ihoa tarpeeksi, se alkaa näyttää epätasaiselta ja samealta. Kuivalla iholla myös rypyt näyttävät paljon syvemmiltä, Harris selittää.

Jotta iho voisi hyvin, on sitä suositeltavaa kosteuttaa joka ikinen päivä.

6. Kuorit liikaa

Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja saa kasvot hehkumaan. Liiallinen kuoriminen voi kuitenkin ärsyttää ihoa. Suositut happokuorinnat voivat liian usein käytettyinä tehdä pitkäkestoista vahinkoa iholle.

– Rajujen kuorinta-aineiden päivittäinen käyttö hajottaa ihon luonnollisen lipidikerroksen, joka kosteuttaa orvaskesin uloimpia kerroksia luonnollisesti. Tämä voi aiheuttaa pinnallisten suonien katkeilua, arpia ja ihon ohenemista, Harris varoittaa.

On tärkeää valita omalle iholle sopiva kuorintatuote ja käyttää sitä ihon kunnosta riippuen. Usein vain kerta viikossa riittää.

– Kun iho alkaa tuntua karhealta, tämä on merkki, että se kaipaisi ulkoisia apuja, Harris vinkkaa.

Lähde: Who What Wear