Kesä ja helteet ovat täällä. Lämpötilojen noustessa myös lemmikin hyvinvointi on syytä muistaa. Agria Eläinvakuutus listasi vinkit hellepäiviin koiran kanssa.
Älä jätä koiraa kuumaan autoon
Koiraa ei saisi ikinä jättää yksin pysäköityyn, sammutettuun autoon kuumana päivänä, sillä lämpötila auton sisällä nousee nopeasti jopa vaarallisen kuumaksi ja koiralle voi tulla lämpöhalvaus. Ikkunoiden avaaminen muutaman sentin verran ei auta viilentämään autoa tarpeeksi ja liian avonaisesta ikkunasta koira voi päästä karkaamaan.
Muista vesi
Kuumalla säällä koiran tulee juoda tarpeeksi vettä. Huolehdi, että koira saa muutaman tunnin välein raikasta vettä. Pitkälle kävelylenkille kannattaa pakata mukaan vesipullo ja vesikippo. Koiran ruoan sekaan voi myös sekoittaa tilkan vettä, jotta koira saa nestettä ruoan mukana.
Valitse varjopaikka
Koiran tulisi aina päästä halutessaan varjoon, on koira sitten kotipihalla, mökillä, kävelyllä tai vaikkapa omistajan kanssa koiraystävällisellä terassilla. Jos koira läähättää tavallista enemmän ja vaikuttaa levottomalta eikä pysty rentoutumaan, on aika siirtyä varjoon tai muuhun viileämpään paikkaan.
Kohtuullinen kävely kuumuudessa
Kuumalla säällä kannattaa tehdä vain lyhyitä kävelylenkkejä koiran kanssa ja tehdä päivän pitkät kävelylenkit aikaisin aamulla ja myöhään illalla, jolloin ilma on viilentynyt. Kuumalla säällä raskas liikunta tai todella pitkä kävelylenkki voi altistaa koiran lämpöhalvaukselle. Lisäksi auringossa kuumentunut asfaltti voi vahingoittaa koiran tassuja.
Mieti, onko koirasi herkkä kuumuudelle
Kuumuus vaikuttaa rankimmin koiranpentuihin, vanhoihin koiriin, sairaisiin koiriin ja lyhytkuonoisiin koiriin. Sama koskee koiria, joilla on pitkä ja paksu turkki – varsinkin, jos turkki on musta tai tumma.
Lähde: Agria Eläinvakuutus.
Jatka lukemista
Joka kolmannen kuolemaan johtavan liikenneonnettomuuden aiheuttaa päihtynyt kuljettaja − huumeissa ajavat törmäävät yhä useammin muihin
Työntekijän oma vastuu työkyvyn ja terveyden ylläpitämisestä lisääntyy etätyössä – tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä ja esihenkilön tukea
Haitalliset lapsuuskokemukset lisäävät itsensä vahingoittamisen riskiä