OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomen ensimmäinen digitaalinen koiraneuvola aukesi

Digitaalinen eläinklinikka FirstVet ja koirankoulutusyritys OneMind Dogs lanseerasivat tällä viikolla Koiraneuvolan, josta koiran omistajat saavat eläinlääkärikonsultointia, ruokintaneuvontaa, sekä apua koiran kasvattamiseen.

Koiraneuvola toimii pitkälti samalla periaatteella, kuin lastenkin neuvola: palvelun tavoitteena on auttaa koiria ja koiravanhempia kaikkien mahdollisten haasteiden kanssa. Maanantaina auennutta palvelua on pilotoitu tammikuusta lähtien ja yrityksen testiasiakkaista 96 prosenttia on kokenut palvelun hyödylliseksi.

– Useilla koiran omistajalla on koira-arjessa haasteita, joiden ratkomiseen tarvitaan muutakin kuin eläinlääkärin osaamista, tai eri asiantuntijoiden yhteistyötä. FirstVetin tavoite on olla lemmikin omistajien pitkäaikainen kumppani ja tarjota yhdestä paikasta asiantuntijan apu kaikkiin tilanteisiin, kommentoi FirstVetin vastaava eläinlääkäri ja maajohtaja Maiju Tamminen.

Yhteydenotto digitaaliseen koiraneuvolaan tapahtuu kotoa käsin videopuhelun välityksellä.

– Se on omistajalle helppo ja nopea matalan kynnyksen kanava saada apua koiran arkeen, sekä myös koiralle stressittömin vaihtoehto asiantuntijan tapaamiseen, Tamminsen selittää.

Koiraneuvola auttaa koiranomistajia varsin arkipäiväisissäkin haasteissa.

– Koiraneuvolasta saa avun esimerkiksi siihen, miten koira totutetaan kynsien leikkaukseen, korvan putsaamiseen tai yksinoloon, kaikki hyvin yleisiä käsittelyyn liittyviä haasteita omistajilla, sanoo FirstVetin käytösneuvolan asiantuntija Noora Keskievari.

FirstVetin Koiraneuvolan diplomiravitsemusneuvoja Ulla Tuominen muistuttaa, että pienillä muutoksilla koiranhoidon arjessa voi olla suuri vaikutus koiran hyvinvointiin.

– Yllättävänkin monille koiran terveysongelmille, kuten kroonisille iho-, korva- ja ruuansulatuskanavan vaivoille, löytyy usein taustasyy vääränlaisesta ravinnosta. Eläinlääkärin ja ravitsemusneuvojan yhteistyöllä päästään pureutumaan oireiden syihin.

Koiraneuvola auttaa kaiken rotuisia ja ikäisiä koiria. FirstVet- mobiilisovelluksessa toimivassa palvelusta voi varata ilmaisen ajan aloituskartoitukseen, jossa käydään läpi koiran tilanne ja arvioidaan tarpeet jatkolle.

Lähde: FirstVet