OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / @mauwrob

Poikaystävän polkka on kevään trenditukka

Muistatko, kun merenneitohiukset olivat ilmiö? Peppuun asti ulottuvat laineet vaativat valtavasti hoitoa ja laittamista – ja jos rehellisiä ollaan, usein myös pidennyksiä. Mutta 2021 on muuttanut suhtautumistamme kauneuteen ja muotiin. Käytännöllisyys ja vaivattomuus ovat nousseet prioriteettien kärkeen. Se näkyy myös tämän hetken halutuimmissa kampauksissa. Polkka onkin nyt tukkamalleista kysytyin.

Glamour-lehden mukaan polkkatukka on juuri nyt maailman suosituin hiustyyli, ainakin nettihakujen perusteella. Polkkaa haetaan kuukausittain keskimäärin huimat 222 580 kertaa! Se jättää kauas taakseen muun muassa syksyn otsatukkatrendin, joka saa keskimäärin 85 830 hakua kuussa. Moderni polkka on kaukana 90-luvun tönköistä ja epäimartelevista malleista. Kuten upeat julkkiskaunottaret Kaia Gerberistä Dua Lipaan ja Kim Kardashianista Jennifer Lopeziin ovat viime aikoina todistaneet, hyvin leikattu polkka on samaan aikaan ihanan rento ja erittäin seksikäs.

Boyfriend bob

Toisin kuin monesti luullaan, polkkatukka ei ole mikään yksi kiveen hakattu malli, vaan siitä on olemassa lukemattomia variaatioita. On ranskalaista polkkaa, epäsymmetristä polkkaa ja pidempää lob-polkkaa. Viimeisin must-tyyli on kuitenkin boyfriend bob, eli suomalalaisittain poikaystävän polkka. Kyllä, muotimaailmassa jo pitkään vallinnut boyfriend-villitys on löytänyt tiensä myös hiuksiin.

Boyfriend-tukka on tietenkin poikamaisen rento, mutta samalla erittäin imarteleva. Androgyyni leikkaus ammentaa innoituksensa ysärinäyttelijöiden ja poikabändin jäsenten tyylistä, mutta modernilla ja seksikkäällä otteella. Lyhyempi, kaikkialta samanpituinen polkka saa hiukset näyttämään todella paksuilta.

– Se on muodoltaan neliömäinen ja laatikkomainen, mitaltaan lyhyempi polkka. Se on todella imarteleva, käytännöllinen ja helposti stailattavissa omaan tyyliisi sopivaksi, kuvailee L’Oréal Professionnelin lähettiläs Adam Reed Glamourissa.

Reedin mukaan juuri helppous ja monipuolisuus ovat boyfriend bobin suosion salaisuus. Hänen mukaansa yksinkertainen malli näyttää yhtä hyvältä suorana ja sileänä kuin tuuheana ja sotkuisena. Tekstuurin luomiseksi hän kehottaa kokeilemaan tyveen ripoteltavaa hiuspuuteria, kun taas siloiteltu look syntyy seerumin avulla.

Paras mitta valikoituu oman maun ja kasvonpiirteiden mukaan. Reed kuitenkin neuvoo keskustelemaan asiasta ammattitaitoisen kampaajan kanssa. Yksinkertaiselta vaikuttava hiusmalli voi mennä pahasti metsään, jos sitä yritetään itse saksia peilin edessä.

– Kampaaja osaa neuvoa, mikä sopii parhaiten kasvojesi muotoon, muotoilutottumuksiisi ja niin edelleen. Jos sinulla on tietty idea päässäsi, valokuvien mukaan ottaminen on aina hyödyllistä, hän vinkkaa.

Lähde: Glamour, Instagram