OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett suuntaa soolouralle – keväällä EP:n verran omia kappaleita

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett kokeilee siipiään soolouralla julkaisemalla 23. huhtikuuta neljä instrumentaalibiisiä sisältävän Portals-EP:n. Hammett kertoo levyn saaneen alkunsa jo vuonna 2017 tämän järjestämästä It’s Alive -kauhunäyttelystä, jossa oli esillä kauhuelokuvien suureksi faniksi tunnustautuvan Hammettin vuosien varrella keräämiä keräilyesineitä, elokuvien rekvisiittaa ja satoja harvinaisia julisteita.

”Haluan tehdä musiikkia, joka soi taustalla samalla kun ihmiset kävelevät näyttelyn läpi. Istuin eräänä iltana alas ja ennen pitkää minulla oli kaikki Maiden and the Monster -kappaleen osat käsissäni. Se kuulosti paljon paremmalta kuin ajattelin ja tuntui olevan jotain paljon enemmän ja monipuolisempaa kuin vain taustamusiikkia. Siitä kehittyi musiikillinen lausunto ja tiesin, että se täytyy viedä museota pidemmälle. Ajatus soololevystä alkoi kasvaa mielessäni”, Hammett avaa.

”Portals sai alkunsa tästä yhdestä kappaleesta. Tajusin, että voin luoda äänimaisemia erilaisiin hetkiin. Kutsun näitä kappaleita elokuvallisiksi audioiksi; luon ääniä ja musiikkia päässäni pyöriville elokuville.”

Kappaleet äänitettiin ympäri maailmaa Hammettin toimiessa myös EP:n tuottajana. Kaksi levyn neljästä kappaleesta on kirjoitettu yhdessä Edwin Outwaterin kanssa, joka toimi Metallican S&M II -livejulkaisun orkesterin kapellimestarina. Metallican oma Blackened Recordings julkaisee instrumentaalitykittelyn useiden digitaalisten ja fyysisten alustojen kautta Record Store Dayna, ja sitä kutsutaan “kokoelmaksi portteja lukemattomiin musiikillisiin ja psyykkisiin kohteisiin”.