OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi muotimokaa, joihin todennäköisesti syyllistyt

Etenkin talven pimeydessä tulee helposti pukeuduttua tuttuun ja turvalliseen, ehkä vähän tylsään, mutta mukavaan ja lämpöiseen. Kevään koittaessa on kuitenkin piristävää päivittää pukeutumista ja tutkailla omaa tyyliä rohkeammin.

Tuntuuko, että olet jämähtänyt samaan vanhaan lookkiin? Verie listasi viisi muotimokaa, jotka saavat vaatekaapin sisällön tuntumaan ikävystyttävältä.

1. Pelkäät värejä

Vaikka viihtyisit mustassa, pienikin väripilkku voi piristää asua kummasti. Älä pelkää, tämän ei tarvitse tarkoittaa kirkkaiden värien ja printtien sekamelskaa. Hienovaraiset värierot tekevät asusta heti mielenkiintoisemman. Tyyli, joka on liian kaukana mukavuusalueeltasi, ei saaa sinua tuntemaan oloasi itsevarmaksi, joten valitse aina sellaisia vaatteita, jotka istuvat sinun persoonasi. Uskalla kuitenkin tutkailla ja laajentaa omaa vakiotyyliäsi.

Kokeile esimerkiksi vaihtaa musta laukku ja kengät ruskeisiin ja pue tummien vaatteiden päälle rauhallinen mutta raikas, puuterinsininen takki.

2. Ostat aina samaa

Koskaan ei voi omistaa liian montaa pikkumustaa tai farkkuparia, eikö niin? Väärin. Shoppailu on monelle tapa, jota tulee harjoitettua, vaikkei uusille vaatteille olisi tarvetta. Jos omistat kahdet tai kolmet hyvin istuvat farkut, et tarvitse niitä enempää. Vaatekaapin sisältö olisi hyvä käydä läpi kerran vuodessa ja karsia sieltä tilaa vievät turhakkeet. Jos Marie Kondoa on uskominen, ylimääräisestä rojusta eroon hankkiutuminen avain stressin hallintaan ja onnellisuuden lisäämiseen.

Sen sijaan, että ostaisit aina uutta, yritä hankkia laadukkaita ja ajattomia vaatekappaleita, jotka toimivat monessa eri tilanteessa.

3. Unohdat oman vartalosi

Yksi pukeutumisen perusteista on oppia ymmärtämään, millaiset vaatteet sinulle sopivat. Alati vaihtuvat trendit eivät ota huomioon sitä tosiasiaa, että meitä on monennäköisiä ja –muotoisia. Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toiseella.

Mieti siis, mitä rakastat vartalossasi eniten ja mitä haluat korostaa. Onko jotain, mitä haluaisit piilottaa? A-linjaiset hameet korostavat vyötäröä, korkeavyötäröiset housut saavat jalat näyttämään pidemmiltä ja niin edelleeen.

4. Luulet, että mukavuus kuuluu ainoastaan kotiin

Käsi ylös, kuinka monelta löytyy kotiasu? Mukava asu vaihdetaan ylle heti kotiin päästessä, mutta siinä ei kehtaa lähteä ihmisten ilmoille. Mukavuus kuitenkin kuuluu pukeutumiseen myös kodin ulkopuolella, eivätkä mukavuus ja tyylikkyys automaattisesti sulje toisiaan pois. Pandemia-aikana niin sanottu loungewear on noussut valtavaan suosioon ja college-asussa saa nyt ihan huoletta kulkea julkisilla paikoilla.

Kokeile yhdistää pukeutumisessa rentoa ja muodollisempaa; pue collegeasun päälle ylisuuri bleiseri ja panosta asusteisiin.

5. Et hyödynnä asusteita

Asusteet ovat helpoin tapa saada mikä tahansa asu näyttämään paremmalta. Laukut, kengät, vyöt, korut… ne kruunaavat asun ja tekevät asusta persoonallisen. Älä siis koskaan aliarvioi asusteiden voimaa.

Et välttämättä tarvitse luksuslaukkuja, mutta asusteissa kannattaa panostaa laatuun. Kengät ja laukut joutuvat kestämään arjessa kovaa kulutusta, joten kestävät materiaalit maksavat itsensä nopeasti takaisin. Sijoita asusteisiin, jotka kestävät ajan koetusta ja palvelevat käytössä mahdollisimman monipuolisesti.

Lähde: Verie