OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tee kodista viihtyisämpi asiantuntijan vinkeillä

Pandemia-aika on rajoittanut elämäämme, eikä helmikuinen räntäkään ole innostanut meitä poistumaan kotoa. Näinä aikoina onkin erityisen tärkeää, että oma koti on tuntuu viihtyisältä. Koti on toki paljon muutakin kuin sisustus, mutta kodikas tunnelma rakentuu varsin yksinkertaisten sisustustemppujen varaan. Valaistuksella ja tekstiileillä on valtava vaikutus siihen, millaista energia tila huokuu. Stylist pyysi sisustussuunnittelija Sylvia Jamesia kertomaan, kuinka kotiin voi loihtia lämpöä pienillä muutoksilla.

Älä unohda tuoksuja

Älä unohda hyödyntää kaikkia aisteja sisustamisessa. Monelle kodikkuus syntyy tuoksuista, joten hemmottele hajuaistia tuoksuynttilöiden, diffuuserien ja huonetuoksujen avulla. Valitse lämpöä huokuva tuoksu, kuten kaneli, setripuu tai metsäinen havu.

– Korista olohuoneesi täyteläisillä tuoksuilla, jotka luovat kodikkaan tunnelman, James neuvoo.

Päivitä kodin värimaailma

Tiesit varmaan, että värit vaikuttavat mielialaan. Se kannattaa pitää mielessä myös sisustaessa, sillä maali ja huonekalujen värimaailma muuttavat koko kodin ilmeen. Kevät ja kesä innoittavat lisäämään sisustukseen kirkkaita värejä ja rohkeita kuoseja, talvella kylmyyttä voi paeta lämpöisillä, maanläheisillä sävyillä.

– Punertavat ja oranssit sävyt luovat huoneeseen lämpimän hehkun, James muistuttaa.

Valitse tunnelmaivalaistus

Valaistus on kaiken A ja O talvisen pimeyden keskellä. Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät kaikki lamput ole samasta puusta veistettyjä. Valaistus luo tunnelman tilaan.

– Vaihda lämpimämmän sävyisiin lamppuihin ja sijoita lattia- sekä pöytävalaisimia olohuoneeseen. Jos sinulla on takka, tee siitä ensisijainen valonlähteesi kylmiin iltoihin, James neuvoo.

Lisää viihtyvyyttä vilteillä

Tekstiilit ovat hyvä tapa lisätä tilaan lämpöä ja viihtyvyyttä. Erilaiset viltit ja koristetyynyt ovatkin helppo ja nopea tapa päivittää sisustusta.

– Ne ovat loistava tapa laittaa olohuone ajan tasalle vuodenaikojen vaihtuessa, James vinkkaa.

Tuo rottinkia sisätiloihin

Rottinki ei kuulu pelkästään puutarhakalusteisiin. Jamesin mukaan punottu luonnonmateriaali tuo lämpöä ja kodikkuutta sisätiloihin.

– Rottinkia voidaan käyttää huonekaluissa, valaisimissa tai pöytäkoristeissa viihtyisyyttä lisäävänä elementtinä olohuoneessa, hän selittää.

Lämmitä tila matolla

Mikäpä olisi ihanampaa, kuin saada upottaa paljaat varpaat muhkeaan mattooon. Matot tuovat viihtyisyyttä mihin tahansa tilaan. Valitse pehmeä materiaali ja lämpöiset värit, kun haluat tehdä huoneesta kodikkaan tuntuisen.

Lisää kasveja

Ruukkukasvit ja tuoreet kukat tuovat raikkautta ja elinvoimaa huoneeseen kuin huoneeseen. Ne tuovat luonnon sisälle ja auttavat rauhoittamaan stressaantuneen mielen. Muista kuitenkin valita kasvit sen mukaan, miten ahkerasti jaksat niitä hoitaa.

Älä unohda peilejä

Peilit ovat tärkeä lisä eritysesti pieniin tiloihin, sillä ne tekevät huoneesta tilavamman tuntuisen. Voit myös yhdistellä samassa huoneessa erilaisia ja eri kokoisia peilejä mielenkiintoisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lähde: Stylist