OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Samuli Raappana

Jyväskyläläinen melodista death metallia soittava Hagalas julkaisi sotaisen ajan kaikuja huokuvan kappaleen

Jyväskyläläislähtöinen melodista death metallia soittava kvintetti Hagalas julkaisee toisen ep-levynsä 4.4.2022. As A Unit -niminen ep on jatkoa Crimson Tide -ep:lle (2018) sekä kolmelle sinkkubiisille, jotka julkaistiin vuoden 2011 aikana erinomaisen palauteen saattelemana.


Ep:ltä on nyt lohkaistu single “Destination:Genocide”, jonka otsikko jo avaa mistä kappaleessa on kyse. Se kertoo siitä kuinka ihmiset luottavat käsiensä päällä istuen dystooppiseen totalitarismiin ja uskovat sokeasti, että heidän elämää on hyvää. He ovat ulkoa ohjailtuja. Ja tiedetään mihin se pahimmassa tapauksessa johtaa.

Sanomaltaan Destination:Genocide jatkaa siitä, mihin 2021 julkaistut kolme singlebiisiä jäivät. Itse ep on teemaltaan sotaisa, muttei kokonaisuudessaan niin synkkä kuin nyt julkaistu singlekappale.

Katso musiikkivideo: 

EP:n julkaisun myötä Hagalas lähtee myös keikkailemaan. Kevään ensimmäinen live-esiintyminen on 18.4.2022 Lappeenrannassa ja siitä kuukautta myöhemmin 17.-20.5. on luvassa minikiertue, joka kiertää Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella. Myöhemmin alkusyksystä, jos ympäröivän maailman tilanne sen vaan sallii, Hagalas suuntaa Viroon ja Latviaan.


Ep äänitettiin syksyllä 2021 Päijänteen rantamaisemissa Samuli Raappanan (Tuuliajo) toimiessa äänittäjänä ja miksaajana. EP on masteroitu Ruotsissa Fascination Street Studiosilla Tony Lindgrenin toimesta genren alkulähteillä. Itse biisit ovat Hagalasin koko bändin käsialaa ja onkin oikeastaan vaikea määrittää, kenen kynästä riffit ovat alun alkaen lähteneet. Sillä bändi tekee musiikkinsa aktiivisen soittamisen lomassa., mikä kuuluu myös Hagalasin tiukassa yhteensoitossa.