OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Koiranpäivä kannustaa hyviin koirakohtaamisiin

Sunnuntaina 24.4.2021 vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Koiranomistajia kannustetaan hyviin koirakohtaamisiin erilaisten haasteiden kautta. Kennelliitto järjestää Koiranpäivänä kaikille avoimen webinaarin ja julkaisee uuden podcastin.

– Koronavuosina ihmiset ovat hankkineet paljon koiria. Erilaisten rajoitusten vuoksi koiran sosiaalistaminen on voinut jäädä vähemmälle, samoin perusasioiden opettaminen koiralle. Siksi haluamme Koiranpäivänä korostaa hyvien kohtaamisten merkitystä erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä muiden koirien, muiden eläinten ja ihmisten kanssa, painottaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Kennelliitto julkaisee Koiranpäivänä kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin, jossa annetaan neuvoja koira-arkeen. Lisäksi Kennelliitto julkaisee Koiranpäivän viikolla koiraetikettitauluja, joihin on kiteytetty perusasioita, kuten missä ja milloin koira saa olla vapaana, ja missä sen tulee olla aina kytkettynä.

Koska koronavuosina koiranpentujen kysyntää on ollut enemmän kuin tarjontaa, on tilanne tarjonnut maaperää pentutehtailulle ja hämärälle koirakaupalle. Kennelliitto julkaisee Koiranpäivänä Hyvää elämää koiran kanssa -sarjassa Miten opin tunnistamaan pentutehtaan -podcastin, jossa toimittaja Leena Seppinen keskustelee aiheesta Etelä-Suomen aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Sari Haikan kanssa.

Kennelliitto ja liiton jäsenyhdistykset jakavat osallistuvat Koiranpäivään eri tavoin. Luvassa on muun muassa aktivointivinkkejä, tietoa ja Koirapäivän tunnelmia sosiaalisessa mediassa. Myös Kennelliiton jäsenyhdistykset osallistuvat Koiranpäivään eri tavoin. Kaikki halukkaat voivat haastaa muut mukaan Koiranpäivän viettoon sosiaalisen median eri kanavilla. Koiranpäivän haasteissa voi käyttää aihetunnisteita #koiranpäivä, #koiranpäivä2022 ja #koiranpäivänvinkki.

Lähde: Suomen Kennelliitto ry