OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

8 kasarivillitystä, jotka piristävät pukeutumista ja mieltä tänä keväänä

Nyt eletään ysärin ja 2000-luvun alun renessanssia, mutta se ei tarkoita, että kasarin ikimuistoiset muotivillitykset olisi kuopattu. 80-luvulla muodissa elettiin murroksen aikaa ja pukeutumisella uskallettiin leikkiä aivan ennennäkemättömällä tavalla. Vaikka moni muistelee 80-lukua kauhistellen, nykymuoti on vuosikymmenelle paljon velkaa.

Pitkän ja raskaan talven jälkeen moni hakee piristystä vaatetuksesta ja leikkimielisyys näkyy jälleen vahvasti muodissa. Verie listasi kahdeksan pirtsakkaa kasaritrendiä, jotka näkyvät pukeutumisessa ja meikissä tänä keväänä.

1. Neonvärit

Yksi 1980-luvun suurimmista trendeistä oli tietenkin neonvärit. Kirkkaat, leikkisät värit piristävät mieltä ja kukapa ei tänä keväänä kaipaisi pientä piristystä. Kirkkaita värejä saa nyt pukea päälle niin paljon kuin sielu sietää. Jos harppaus talven kokomustasta neonväriseen asukokonaisuuteen tuntuu liian rajulta, kokeile neonvärejä asusteissa. Kirkkaanvihreä laukku tai keltaiset aurinkolasit tuovat kevään tuntua muuten arkiseen asuun.

2. Värillinen ripsiväri

Rohkeat värit eivät rajoittuneet räikeisiin vaatteisiin. Myös meikissä näkyivät kaikki sateenkaaren värit; sähkönsininen ripsiväri oli yksi vuosikymmenen suurimmista villityksistä. Tämä johtui mahdollisesti siitä, että sininen kirkastaa katsetta ja auttaa tuomaan silmien värin esiin. Nyt kosmetiikan maailmassa on taas hiljalleen innostuttu leikittelemään väreillä ja yhä useampi brändi tarjoaa vaihtoehtoja perinteisille mustalle ja ruskealle ripsivärille.

3. Rohkeat huulet

Jos jollekin on siis vielä epäselvää, kasarimuodissa oli kyse väreistä, väreistä, väreistä. Viime aikoina meikkimuotia on hallinnut pyrkimys hillittyyn, luonnolliseen lopputulokseen, mutta 80-luvulla meikillä sai leikitellä. Kirkas poskipuna ja värikkäät luomivärit (yllä mainittua sinistä ripsaria unohtamatta) sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Nude-sävyjen sijaan huulilla nähtiin kirkasta pinkkiä ja fuksiaa. Tänä keväänä leikkimielisyys tekee vihdoin paluun. Valitse huulillesi mikä tahansa väri maan ja taivaan väliltä, kunhan se erottuu joukosta. Bonuspisteitä saat, kun väri sointuu yksi yhteen vaateuksesi kanssa.

4. Isot hartiat

Kookkaat hartiat ovat periytyneet naisten muotiin miesten pukeutumisesta. Niitä alkoi näkyä toisen maailmansodan tienoilla työssäkäyvien naisten pukeutumisessa ja niiden oli tarkoitus jäljitellä miesmäistä ruumiinrakennetta. Leveät hartiat viestivät voimasta ja kunnioituksesta. Valitettavasti neljä vuosikymmentä myöhemmin naiset taistelivat edelleen tasa-arvoisesta asemasta liike-elämässä. Kasarin power suit oli todellinen statement; mitä överimpi, sitä parempi. Nyt jättikokoiset olkapäät ovat taas muodissa ja niitä nähdään bleisereissä, mekoissa, jopa t-paidoissa.

5. Bodyt

80-luvusta ei voi puhua mainitsematta Jane Fondan jumppavideoita. Sporttiset bodyt olivat in silloin ja niin ne ovat nytkin. Täydellisesti vartaloa mukaileva body on helppo yhdistää osaksi mitä tahansa asua.

6. Ylisuuret aurinkolasit

Pikkuruiset, Matrix-tyyliset aurinkolasit ovat hallinneet katukuvaa viime kesinä, mutta ylisuuret pokat palaavat takaisin muotiin yhä uudestaan ja uudestaan. Tänä keväänä monet hakevat tyyli-inspiraatiota mieluummin Miami Vicesta ja hyvä niin; suuret lasit suojaavat silmiä auringolta huomattavasti paremmin.

7. Säärystimet

Palataksemme vielä hetkeksi Jane Fondaan, 80-luvulla treeniasu ei ollut mitään ilman säärystimiä. Eikä säärystininto jäänyt pelkästään salille, vaan niitä alettiin nähdä myös hameiden ja farkkujen parina. Keväällä säärystimet tuovat asuun lämpöä epävakaassa säässä. Muotivaikuttajat ovat innostuneet nyt erityisesti reiteen asti ulottuvista säärystimistä saappaiden parina. Kokeile ja ihastu.

8. Läpikuultavat vaatteet

Madonnan ja Cherin kaltaiset muoti-ikonit viihtyivät 80-luvulla läpikuultavissa vaatteissa ja nyt sama trendi tekee paluun. Punaiset matot ja catwalkit ovat viime aikona täyttyneet läpikuultavista mekoista ja pitsiunelmista. Jos superpaljastavat vaatteet eivät ole sinun juttusi, läpikuultava kangas tarjoaa hienostuneemman tavan esitellä vartaloa. Kokeile esimerkiksi valkoista pitsipuseroa farkkujen parina.

Lähde: Verie