OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Leevi Törnblom

Persialaista musiikkiperinnettä ja melodista death metalia yhdstelevä Amongst The Ashes julkaisi uuden kappaleen

Tampereella päämajaansa pitävä persialaista musiikkia ja metallimusiikkia yhdistelevä Amongst The Ashes on julkaissut uuden singlen “Exalted Traitors”. Kappale on punos, jossa elokuvamaisen eeppinen tunnelma, puhtaista lauluista aggressiiviseen murinaan vaihtelevat laulut ja nopeat metalliriffit yhdistyvät. Kappaleessa kuullaan myös persialaista setar -luuttua, jonka omaperäistä sointia harvemmin kuullaan metallimusiikissa.

Kappaleen tarinassa puidaan sosiaalisia, kulttuurillisia ja taloudellisia haasteita, jotka Iranin hallinto aiheutaa maansa asukkaille.

Katso lyrikkavideo:

Amongst the Ashes syntyi iranilaisessa metalliskenessä pidemmän aikaa vaikuttaneen Mohammad “Aelian” Hallajidin sooloprojektina vuonna 2018. Yhtyeen musiikki pohjautuu vahvasti nopeiden metalliriffien ja lähi-idän perinnemusiikista tuttujen sävyjen yhdistelmästä, jotka säestävät Hallajin lyriikoita. Ensimmäinen single “Blood Red Hands” (2020) ja sitä seurannut “Agonizing Awakening” EP olivat vielä yhden miehen bändin tuotoksia ja saivat erittäin hyvän vastaanoton kansainvälisesti soiden useissa radio-ohjelmissa. Alkuvuodesta 2021 Aelian muutti Suomeen ja kasasi joukon lahjakkaita tamperelaisia muusikoita soittamaan yhtyeeseen. Nyt julkaistu single ja tuleva EP avaavat uuden luvun Amongst The Ashesin historiassa.